Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-06-2008, 11:39   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Alman ırkçılar Türklere saldırdı

Türkiye-Almanya karşılaşması bitti ama tartışmaları bitmedi! Yedikleri iki golü hazmedemeyen ırkçılar dükkanları bastı!
Almanya'nın Türkiye'ye yarı final maçında 3-2 yenmesinini ardından bir grup Alman ırkçı iki Türk döner dükkanına saldırdı.

Almanya'nın doğusundaki Dresden kentinde, Almanya-Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçının sona ermesinin ardından çıkan olaylarda, bazı Türk taraftarların yaralandı.

Polis sözcüsü, maçın ardından iki dükkanın camlarının bir grup saldırgan tarafından kırıldığını belirterek, "Dresden'in Neustad mahallesinde iki dükkanın hasar gördüğünü ve yaralananlar olduğunu doğrulayabilirim" dedi.

Die Welt gazetesinin internet sayfasında da, 30 ila 50 kişilik bir grubun maçın ardından döner dükkanlarına saldırdığı belirtildi.

Yaklaşık yarım milyon kişinin dev ekranlardan maçı izlediği Berlin'de de maçtan 3 saat sonra açıklama yapan polis, 13 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Berlin polisi, bazı sözlü sataşmalar olduğunu, büyük bir kavga olmadığını belirtti. Maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte Almanya'nın birçok kentinde Almanlar sokaklara döküldü. Chemnitz'de 4 bin kişi toplanırken, Dresden'de de 10 bin kişi maç sonrası toplanarak kutlama yaptı.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla