Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-06-2008, 12:31   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Yunan Basını: Türklerin başları önlerine eğilmedi

Türkiye'nin Almanya'ya yenilerek turnuvaya veda etmesi Yunan basınında geniş yer buldu.

Yunan basın-yayın organları, "Şampiyona'nın rüya ve sürpriz" takımı olarak nitelendirdikleri Türk Milli Takımı'nın, Almanya karşısında aldığı mağlubiyetin, çelikten yapılma bir takım gücü, cesareti ve sahadaki performansı ile kesinlikle bağdaşmadığı, oyuna baştan sona konsantre olmakta zorlanan Alman takımının son dakikada yakaladığı şans olduğu görüşünde birleştiler.

Atina'da yayımlanan Ta Nea gazetesi, "Almanya'nın finale gittiği, ancak Türkiye'nin sahneyi çaldığı" yorumunda bulunduğu haberinde, teorik açıdan "Yarısı ölü" olan Türk takımının sahada yaratıcı ve taze olan taraf olduğunu yazdı.

"Milli Takıımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in doğa üstü güçlere karşı dahi üstünlük kazanmasına ramak kaldığı öte yandan kılıcı ve bileğinin hakkıyla döğüşen bir takıma da devasa mührünü bıraktığı" yorumuna da yapan gazete, "Özel bir ilhama sahip olduğunu göstermeyen" Alman Takımı'nın zorda kalınarak yaratılan Türk defansının zayıf noktalarına vurduğunu, yarı final ilk karşılaşmasında yenen tarafın ekip olarak üstün veya futbol anlamında sempatik olan taraf olmadığını yazdı.

Ta Nea, kimin iyi veya sempatik olan taraf olabileceği konusunda yorumda bulunulmasının zor olduğunu, ancak açıklıkla söylenebilecek tek şeyin "Hiç kimsenin Terim'in delikanlılarından daha cesur olamayacağı" değerlendirmesini okuyucularına taşıdı.

"Kim futbolun adil olduğunu söyleyebilir ki?" yorumuyla karşılaşmayı okuyucularına aktaran Kathimerini gazetesi ise, "Böyle bir şey duyduysanız dahi inanmayın. Nitekim dün galibiyeti yakalayan taraf iyi oynayan değildi" ifadesini kullandı.

"Türkiye bizi son sözün kendisinde olmasına alıştırmıştı" diyen Ethnos gazetesi, kadrosunun yarısı "hayatta olmayan" ancak bitmek tükenmek bilmeyen fiziksel ve ruhsal güce sahip Türk Takımı'nın dün gece de son sözü kendisinin söyleyeceğinin işaretlerini verdiğini, ancak 90. dakikada gelen golüyle Lam'ın futbolseverlere bu mucize takımını karşısındaki ekibin Almanya olduğu hatırlatmasında bulunduğunu kaydetti.

"Eğer söz konusu olan Almanya ise 'hiçbir zaman, hiçbir zaman' deme...Karşısındaki inatla ölmemek için direnen, dikkate değer ve şanslı ama nihayetinde şanssız bir Türk Takımı olsa da" yorumuyla karşılaşmayı aktaran To Vima gazetesi, "Şansızdı çünkü O da, nihayetinde her zaman Almanlar'ın kazandığı karşılaşmada oynuyordu" ifadesini kullandı.

Elefterotipiya gazetesi, tutku ve yürekleriyle oynayan Türk "aslanların" peri masallarının sona erdiğini belirttiği haberinde, "Terim'in çelikten yapılma takımı kırıldığını" ancak tüm eksiklerine rağmen ilk dakikadan göz doldurduğu değerlendirmesinde bulundu.
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla