Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-06-2008, 17:17   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Yazın en iyi transferleri

Sıralamadaki etkenler;
a) Son 12 aylık form düzeyi
b) Potansiyel
c) Transfer ücreti

10. Aaron Ramsey (Cardiff City – Arsenal)

Ramsey için yarışan Arsenal ve Manchester United’tan, Arsenal galip geldi.Bunda Arsene Wenger’in gençler hakkındaki politikasının büyük önemi var.

9. Mikro Vucinic (Roma – Roma)

Karadağlı futbolcunun tüm haklarını Lecce’den aldı. Kendini geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden Vucinic için, Roma ‘nın ödediği 12 milyon euro soru işareti.

8. Martin Caceres (Villarreal – Barcelona)

20 yaşındaki Uruguaylı La Liga’daki en iyi defans oyuncularından biri olarak gösteriliyor. 16 milyon euro ödenmesine rağmen sezonun en iyi transferlerden biri.

7. Tomas Ujfalusi (Fiorentina – Atletico Madrid)

Bedelsiz olarak daha iyi bir defansif imza olamazdı herhalde. Defansa liderlik eden Ujfalusi, on yılın ardından Şampiyonlar Ligi’ne katılacak olan A.Madrid defansına büyük katkıda bulunacaktır.

6. Alberto Gilardino (Milan – Fiorentina)

Açıkçası Fiorentina mutsuz ve formsuz bir santrafor ile sözleşme imzaladı. Fakat Mutu transferinde olduğu gibi Gilardino içinde Fiorentina geri dönüş için iyi bir takım olabilir. Fiorentina taraftarının Alberto’nun Parma günlerine dönmesinde büyük etkisi olacaktır.

5. Seydou Keita (Sevilla – Barcelona)

Barcelona’nın bu seneki en iyi transferi. Geçen sezon başarısız olan Barcelona’nın kırılgan orta sahasına güç katacağı kesin.Yaya Toure ile birlikte orta sahada İniesta ve Messi’nin yükünü oldukça hafifletecekler. Bu transferin bedeli 15 milyon euro.

4. Ezequiel Garay (Racing Santander – Real Madrid)

Büyük transfer. Barcelona transferi bitirmek üzereyken Rijkaard’ın ayrılmasını ve yeni hocanın göreve başlamasını beklerken Real Madrid transferi bitirdi. Aynen Sergio Ramos da olduğu gibi.

3. Amauri (Palermo – Juventus)

Büyük kulüplerin transfer listesine giren Amauri, geçen sezon potansiyelini Palermo da gösterdi. Bu transfer ile Amauri rakip kalitesini arttırdı. Hedefi Şampiyonlar Ligi’nde başarı.

2. Luka Modric (Dinamo Zagreb – Tottenham)

Euro 2008’in parlayan yıldızlarından Modric Barcelona ve Chelsea’nin tekliflerini geri çevirerek Tottenham’a gitti. Gelecek sezon Juande Ramos’un yıldızı olacağı kesin. Listemizde 2. sırayı aldı.

1. Mathieu Flamini (Arsenal – Milan)

Geçen sezon Arsenal’de iyi performans sergileyen Flamini’nin Milan’a gitmesi bu yazın en büyük transferi. Bu transferin bedelsiz oluşu 1. sırada olmasında etken.

__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla