Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-06-2008, 20:23   #1
Ayche
Dişi Kartal
 
Ayche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kendinizi yakmadan biber kızartmanın yolları

Efenim iş başa düşünce ; yemek yapmayı sevmeyen biri olarak az önce bir biber kızartma vakası yaşadım.

Malumunuz biber vs kızartmaya başlayınca önce ocak sonra mutfak tezgahı vs hep yağ içinde kalır . Bunu önlemek için ocagın bilimum açık kalan heryerine havlu kagıt serilir aman tencereye ateşe çok yaklaştırmayın sonra bi kaza çıkabilir.sonra en korktugum şey biberler kızarırken tencereden sıçrayan yagın elimi kolumu yakacagı hissidir. tencereye azamı 1 adım geriden durulur mümkün oldugunca biberlere dokunulmaz yanmasına müsade etmeyecek kadar onları rahat bırakmakta fayda vardır.ben küçük kazalarla da olsa kızartma işlemini tamamlamıştım ancak msnde bir arkadaşımla konuşurken aklıma geldi çok absürd oldugunun farkındayım ama ocagı tezgahı düşünen ben acaba neden kollarıma da havlu kagıt sarmadım


aranızda kendisini yakmadan biber kızartabilen var mı . yoksa bu kadersizlik sırf bana mı tekabül ediyor
__________________

Türküler Sustu , Halaylar Durdu Hüzün Geldi Baş köşeye kuruldu

Yoruldu Yüregim , Yoruldu



Ayche Ofline   Alıntı ile Cevapla