Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-06-2008, 14:12   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Zan: Benim için önce Beşiktaş...

Click the image to open in full size.


Click the image to open in full size.


Hatayspor’un alt yapısında yetişen Gökhan Zan, Beşiktaş ve Milli Takım formaları altında başarıdan başarıya koşarak, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Genç oyuncu Gökhan Zan, Hatayspor’dan takım arkadaşı Bayram Toysal’ın düğün törenine ve tatilini geçirmek üzere geldiği memleketinde yaptığı açıklamada, Türk milletine Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yaşattıkları sevinci ve gururun unutulmayacağını ifade etti. Beşiktaş’ın ve Milli Takımın futbolcusu Gökhan Zan, Avrupa Futbol Şampiyonasında her şeyi yaptıklarını tek eksiklerinin kupayı getirememek olduğunu söyledi.
Milli Takımın tarihinde ilk kez şampiyonada yarı final oynadığına dikkat çeken Zan, şöyle devam etti: “Sadece Türk milletinin gönlünü kazanmadık. Taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazandık. Hiç kuşkusuz, bu 23 kişilik kadroda herkesin emeği var. 23 kişilik kadroda yeralan tüm oyuncular, ilk 11’de oynuyormuş gibi davranması, müthiş dayanışması, takım ruhunu ortaya çıkardı. Birlik ve beraberliğimizden güç doğdu. 47 günde Fatih Terim hocamız bize inanılmaz bir takım ruhunu aşıladı. Ayrıca, tüm Türk ulusunun dualarını arkamıza aldık. Bizde ay-yıldızlı formaya layık olmaya çalıştık. Layık olduğumuzu düşünüyorum. Kamp süresince her oynayan ve oynamayan arkadaş özveride bulundu, o kampı özleyeceğim herhalde. Avrupa Futbol Şampiyonasında her şeyi yaptık, bir tek eksiğimiz o kupayı getiremememiz oldu. Müthiş bir yarı final izlettik tüm dünya basınına, medyasına, televizyonların başına milyarlarca insanları kilitledik. Şimdi belki de nasıl Türkiye’siz bir final izleyeceğiz diye düşünüyorlardır. Bizde bu görevi yerine getirdiğimiz için çok gururluyuz. Ne mutlu Türküm diyorum.” Zan, önemli olan bu başarının devamı ve sürekliliği olduğunu belirterek, “Bu başarıyı sürdüreceğimize inanıyorum. Biliyorsunuz tek başarı yetmiyor, bizde bu başarı ile yetinmiyoruz önemli olan bu başarırının devamı ve sürekliliği. İnşallah önümüzdeki 2010 Dünya Kupası elemeleri ve şampiyonasında da bu başarıyı tekrarlarız” diye konuştu.

FATİH TERİM MÜTHİŞ BİR HOCA

Teknik Direktör Fatih Terim’in müthiş bir hoca olduğuna dikkat çeken Zan, “İnanılmaz bir insan, inanılmaz motive etti bizi. Bu başarıda çok büyük emeği var. Almanya ile oynadığımız yarı final maçı sonrası soyunma odasında çok duygulu anlar yaşandı. Ağlamamak için kendimizi zor tuttuk, bazılarımız ağladı. Biz buna veda konuşması demiyoruz. Fatih hocamızın kalacağına inanıyoruz. Tabii ki hocamız kendisiyle ilgili kararı verecektir, saygıyla karşılamak lazım. Ama hepimiz Fatih hocamızı çok seviyoruz her zaman arkasındayız. Buralara gelmemizde en büyük pay hocamızın. Onunla müthiş bir takım ruhu yakaladık. İnşallah önce önümüzdeki Dünya Kupası ele maçlarını daha sonra Dünya kupasına beraber hazırlanırız, kendisini bırakmak istemiyoruz” diye konuştu

BENİM İÇİN ÖNCE BEŞİKTAŞ

Gökhan Zan, transferiyle ilgili sorulara ise, şöyle yanıt verdi: “Beşiktaş’la sözleşmem bitmiş durumda. Şu anda tatilimi yapıyorum. Biliyorsunuz 47 gündür de kamptaydım. Turnuvanın heyecanı içinde transferimi hiç düşünmedim. Öncelikle ailemle bir hafta tatil yapmak istiyorum. Tatilden sonra menajerimle Beşiktaş Kulübü ile masa oturacağız. İnşallah hayırlısı olur. Ben Beşiktaş’ta doğdum, ekmek yedim. Önceliğim Beşiktaş olacak. Avrupa’dan da iyi bir teklif gelirse değerlendirip önce Beşiktaş’ı Türkiye’yi ve Hatay’ı en iyi şekilde temsil edeceğimi umuyorum. Avrupa’da bir takımla anlaştığım şeklinde çıkan haberler doğru değil. Anlaştığım zaman bunu medyaya açıklayacağız.

SAKATLIK KELİMESİNE KIZIYORUM

Çok sakatlandığı yönünde medyada çıkan haberlere tepki gösteren Zan, “Benim sakatlığım idmanda ya da futbol dışı bir sakatlanma değil. Bunu kimseye anlatamıyorum. Maç içerisinde mücadele esnasında aldığım darbelerden sakatlanıyorum. Ayrıca, takımımı düşünerek de kendimi riske atarak sakatlığıma aldırış etmeden de çok maç oynadım. 6 ay, 1 yıl gibi uzun sakatlık dönemleri yaşamadım. Benim sakatlandığım pozisyonlara bakılırsa, çok iyi anlayacaklar. Sahaya çıkarken, sadece futbolu ve giydiğim takımımın rengini düşünüyorum. Çok hırslı ve mücadeleci bir yapıya sahibim” diye konuştu.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla