Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-07-2008, 15:43   #1
sergen38
DiYaRıN KaRTaLı
 
sergen38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'ı Fatih Terim kurtarırdı!

Önceki gece özel bir mekanda Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın, 'sağ kolu' ile karşılaştım. Daha önce de kendisine dayanarak, "Fatih Terim şampiyona sonrası görevi bırakıyor, yerine ilk aday Ertuğrul Sağlam" diye haber yapmıştık. Ve söylediği çıktı, Fatih Terim bırakacağını açıkladı. Elbette konu oradan başladı. Bu kez, işi daha ileri götürüp bilgi verdi. Özeti şu; Terim kesin ayrılacak. Yerine Ertuğrul Sağlam-Hakan Şükür ikilisi gelecek. Bütün çalışmalar bu yönde... Ve daha bir çok ayrıntı... Ama son dakikada Federasyon Başkanı Hasan Doğan, 2012'ye kadar Terim'le devam edeceklerini açıkladı.
Konumuz Beşiktaş olduğu için, biz oraya dönelim. Geçen yaz bu zamanlar, Ertuğrul Sağlam'a karşı inanılmaz bir tepki koymuştuk. Çünkü Beşiktaş büyük hedefleri olan bir takım. Şampiyonluk dışındaki her türlü sonuç başarısızlık kabul ediliyor. Bu nedenle tecrübe, bu ağır yükü kaldırabilecek birikim, nokta yerlere akılcı transferler yapabilme kapasitesi... Bu ve benzeri olayların hiç biri yoktu Sağlam da... Ve beklediğimiz, tahmin ettiğimiz gibi bitirdi Beşiktaş sezonu. Sağlam'ın yerine bu kriterlere sahip bir hoca olsaydı, 15 puanını 'çalan' hakemlere rağmen şampiyon olurdu Kartal.
Bu sezona 'sağlam' başlamak için bunlardan ders almak lazım. Bugün baktığımızda Sağlam, yabancı transferlerde saf dışı bırakıldı. Kendisi ve yardımcısı Mutlu Topçu'nun gidip izleyip beğendikleri değil, Menacer Sinan Engin'in istedikleri alındı. Sadece Ekrem, Tuna ve imza atması an meselesi olan Uğur İnceman, Sağlam'ınkiler... Onların da katkısı ne olur, tartışılır.
Yapılan transferlerde yıldız isim yok. 'Görev adamları' deniyor. Bekleyip görmek lazım. Anlaşılan bütün fatura savunmaya kesilmiş. Bu yüzden toptan değiştirildi. Ama Kartal'ın asıl sorunu orta sahada. Delgado sadece toplu oyunda öne çıktığı için, topun da sürekli Beşiktaş'ta kalması lazım. Koşmayan, mücadele etmeyen, rakibi karşılamada sıkıntı çektiğinden; göbekten seken her top arkada pozisyon oluyordu. Henüz transfer bitmedi. Umarız bu büyük yanlış, uzun atlamaya dönüşmeden, bu alana star biri alınır.
Bundan da önemlisi kim alınırsa alınsın, Beşiktaş'ın eksikliği kenar yönetimdir. İşte bu yüzden Terim'in ayrılması Kartal'ın kurtuluşu olurdu! Ama olmadı.


orhan yıldırım
__________________

Click the image to open in full size.
sergen38 Ofline   Alıntı ile Cevapla