Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-07-2008, 16:45   #1
kağıttan_gemi
 
kağıttan_gemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Udinese İhya Oldu

İtalyan kulübünden Sivok’u 4.7 milyon euroya alan Beşiktaş, dün de Zapotocny’nin transferini açıkladı. Bu futbolcu için de 4.5 milyon euro verecek olan Kartal, ikilinin bonservisine toplam 17.7 milyon YTL ödeyecek Beşiktaş, transfer konusunda bir bomba daha patlattı, Udinese’den transfer edilen Tomas Zapotocny’nin transferini şartlarını İMKB’ye (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) bildirdi.
Bundan önce İtalyan ekibinden Sivok’u da 4.7 milyon euroya alan siyah-beyazlıların açıklamasında, Zapotocny’nin bonservis bedelinin de 4.5 milyon euro olduğu ifade edildi. Beşiktaş A.Ş.’nin, Borsa’ya yaptığı açıklama şöyle: “Şirketimiz, Udinese’de forma giyen Tomas Zapotocny’nin transferi konusunda kendisi ve kulübü ile 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık olmak üzere anlaşma sağlanmıştır. Futbolcuya her sezon için 750 bin euro garanti para 10 eşit taksitte ödenecektir. Anlaşma karşılığında Udinese’ye sözleşme fesih bedeli olarak 3 yıl içerisinde eşit taksitlerle ödeme koşuluyla 4.5 milyon euro ödenecektir.”
Kartal böylece iki Çek oyuncu için İtalya’nın Udinese Kulübü’ne toplam 9.2 milyon euro (17 milyon 700 bin YTL) verecek. İtalyanlar, 1.5 sezon önce Sivok’u 5 milyon dolara, Zapotocny’i ise 500 bin euroya maletmişti.
Kulüp ayrıca, geçen sezon River Plate Kulübü’nden transfer edilen Federico Higuain ile de yollarını resmen ayırdığını açıkladı. Beşiktaş’ın, sözleşmeyi feshetmek için herhangi bir bedel ödemeyeceği de belirtildi. Ancak Kartal, Higuain için ödediği 1 milyon 650 bin dolardan da feragat etmiş oldu.
Öte yandan siyah-beyazlılar, Tomas Sivok ve Tomas Zapotocny’i dün sağlık kontrolüne soktu. Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde çeşitli muayenelere tabi tutulan futbolcular bugün başlayacak Avusturya kampına katılacak.
__________________
BESIKTAS BIR ASKTIR MASUM BIR GULUSTUR BESIKTAS SEREFTIR ONURDUR GURURDUR AMA ISYAN DEGILDIR
kağıttan_gemi Ofline   Alıntı ile Cevapla