Türkiye'deki bütçelerle, hele ki bizim gibi ağır mali yüklerin altında iseniz, her hattıyla süper takımı bir anda yaratamazsınız. Balona benzetiyorum biraz bu işi, bir tarafından sıkarsanız diğer taraftan şişer. Yani hangi bölgeye ağırlık verirseniz diğer taraftan açıklarınızın olması normal. Lucescu yatırımını defansa yapıyordu. Cordoba, Guinti, Zago ve Ronaldo. Yabancı haklarının 4'ünü bu bölgeye yapması bunun göstergesi. Tigana ise seçimini ataktan yana kullanıyor. Yani ya k.çımızı ya başımızı kapatacaktık; seçim başımız oldu. Bunu garipsememek lazım. Geçen sene o defansla şampiyonluğa oynayan 2 takımdan sadece 5 gol fazla yemişiz. Bunun yanında takımların attıkları gol sayısına bakar mısınız: Galatasaray 82, Fenerbahçe 90, Beşiktaş 52! Bu beğenmediğimiz defans seneye aynı performansı göstersin yeter. Bana göre Tigana'nın kafasında da aynı düşüce var. Üstelik orta sahada daha diri olacak bir takımda savunmanın daha başarılı olacağı su götürmez. Bu nedenle yapılan yabancı tansferlerinin ofansa yönelik olmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Eğer İlhan Mansız gibi üst düzey bir Türk strikera sahip olsaydık o zaman defansımıza bir yabancı alma lüksümüz olurdu. Fakat rakiplerinden 40 gol az atan bir takımsak şu anki hamleler doğrudur.
__________________ .uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp |