Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-07-2008, 13:48   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
PDF, uluslararası bir standart oldu




Uzun süredir yaygın olan PDF formatı ISO'nun onaylamasıyla uluslararası bir standart oldu.

Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO) Adobe Systems’ın yaygın bir biçimde kullanılan PDF formatını uluslararası bir standart olarak onayladı.

Bu andan itibaren formatta yapılacak herhangi bir değişiklik ISO tarafından kontrol edilecek.

Adobe Acrobat yazılımının dosya formatı olan PDF uzun bir süredir ticari dokümanların paylaşımında standart bir yöntem olarak kullanılıyor.

PDF artık ISO 32000-1 standardı olarak herkesin erişimine açık. PDF formatını özel biçimiyle tutmak isteyen Adobe, endüstriden gelen baskılara dayanamayarak Şubat 2007’de standardizasyon için başvurdu.

Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO) Adobe Systems’ın yaygın bir biçimde kullanılan PDF formatını uluslararası bir standart olarak onayladı. Bu andan itibaren formatta yapılacak herhangi bir değişiklik ISO tarafından kontrol edilecek. Adobe Acrobat yazılımının dosya formatı olan PDF uzun bir süredir ticari dokümanların paylaşımında standart bir yöntem olarak kullanılıyor. PDF artık ISO 32000-1 standardı olarak herkesin erişimine açık. PDF formatını özel biçimiyle tutmak isteyen Adobe, endüstriden gelen baskılara dayanamayarak Şubat 2007’de standardizasyon için başvurdu.
Adobe’nin bu hareketi, yaygın bir biçimde benimsenen dosya formatlarının, endüstrideki farklı uygulamalar arasındaki birlikte işlerliği artırmaya dönük eğilime işaret ediyor. Microsoft da Office 2007 için geliştirdiği XML tabanlı özel bir doküman biçimi olan Office Open XML’i ISO’ya kaydettirdi. ISO, OOXML’i Nisan 1’de onayladı. Microsoft aynı zamanda Office 2007’ye PDF desteği getirmeyi amaçlıyordu ancak Adobe ile aralarındaki bir sorun yüzünden son anda bundan vazgeçmişti. Ancak PDF desteğinin bir servis paketiyle önümüzdeki yılın başlarında Office 2007’ye getirilmesi bekleniyor. Bu güncellemede ayrıca yine bir ISO standardı olan XML tabanlı dosya forması ODF desteği de yer alacak.


PcWorld/Computerworld
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla