Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-07-2008, 07:37   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Rüyada gibiyim'

'Rüyada gibiyim'
Click the image to open in full size.

Her şeyin bu kadar iyi gitmesinden ötürü biraz şaşkın olduğunu belirten Sivok, Ertuğrul Sağlam'ın çok sempatik ve karizmatik bir hoca olduğunu söyledi.
4.7.2008



‘Evli değilim ama...’
Kartal'ın yeni transferi Sivok, her şeyin bu kadar yolunda ve iyi gitmesinden ötürü biraz şaşkın olduğunu söyledi. “Rüyada gibiyim” diyen Çek oyuncu, Beşiktaş’a geliş öyküsünden Türk futboluna, özel yaşamından futbolculuğuna kadar pek çok konuda görüşlerini şöyle açıkladı: “Çek Cumhuriyeti’nde çok güzel kızlar var. Hatta ‘dünyanın en güzelleri’ diyebilirim. Buna karşın evli değilim. Kız arkadaşım var, o da İstanbul’a çok seviyor. Kampın bitmesini ve İstanbul’a gelmeyi dört gözle bekliyor.”
‘Benim için büyük şans’
“Beşiktaş'ı tercih ettim, çünkü kararlı teklifte bulundular. Hocanın beni özellikle istemesi de çok önemli oldu tabii. Devamlı Avrupa’da yer alan bir takıma geldim. Kendimi göstermek için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Hocamız çok sempatik ve karizmatik. Kendisi ile çok kolay iletişim kurdum. İçimde her şeyin çok iyi ve yolunda gideceğine dair bir his var. Gelmeden önce de, şimdi de Holosko ile sürekli konuşuyoruz. Onun söylediklerini, tavsiyelerini harfiyen uygulamaya çalışıyorum.”
‘Gerçek yerim stoper’
“İtalya'da hücumda, forvet arkasında, kanatta oynadım, bu yüzden verimli olamadım. Asıl yerim stoper. Önemli olan takım savunmasını iyi yapamak ve ben de bunun önemli parçalarından olmak istiyorum. Kaybetmeyi sevmem. Topu kestikten sonra şişirmeyi değil, geriden oyun kurmayı tercih ederim. Fenerbahçe’ye karşı iki kez mücadele ettim. Genç takımda iken Beşiktaş’a karşı da oynamıştım. Türkiye’de forma giyen Hooijdonk, Kezman ve Nobre gibi pek çok oyuncuyu tanıyorum, kendileriyle konuşuyorum.”
Mini yorum:
Yabancı sendromu!

Beşiktaş, tarihinin en kalabalık yabancı oyuncu listesine bu sezon sahip oldu. Türk Vatandaşlığı’na geçen Mert Nobre’de sorun yok. Bunun dışında Anthony Serik, Tomas Zapotocny, Tomas Sivok, Rodrigo Tello, Edouard Cisse, Matias Delgado, Filip Holosko, Bobo kadroda. Sahada aynı anda sadece 6 oyuncu oynayabilecek. Doğal olarak 2 yabancı futbolcu kenarda, yani yedek kulübede bekleyecek.
Bizim anladığımıza göre Fransız Edouard Cisse gözden çıkartılmış. Bunda en büyük neden, yıllık garanti olarak 1.5 milyon Euro gibi oldukça yüksek ücret alması. Ancak Fransız oyuncuya şu ana kadar talipli çıkmadı. Bazı menacerler ülkesinden çeşitli taleplerin geldiğini iletse de, kulübe resmi başvuru henüz yok. Yönetim ise, dört gözle bu konuda bir teklif bekliyor. Olay hakkında Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Bu konuda sıkıntı çıkacağını pek sanmıyorum. Kim iyi ve hazırsa o oynar” derken, Genel Menacer Sinan Engin, “Hak etmeyen kenarda bekler. Kimsenin sözleşmesinde ‘banko oynayacak’ diye bir madde yok” diye konuştu.
Yabancılar konusunda bu tür görüşler ortaya atılsa da, homurdanma da yok değil... Yüksek bonservis bedelleri ödenip de, kenarda bekleyecek yabancılar şimdiden can sıkmaya başladı. Ayrıca bu durumu futbolcuların nasıl karşılayacağı ve ne gibi tepkiler verebileceği ise henüz bilinmiyor
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla