Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-07-2008, 20:00   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Vanlı' Messi Milan'da !

Click the image to open in full size.
'Vanlı' Messi Milan'da !
11 yaşındaki Orhan Pala, İtalyan kulübün altyapı hocalarını kendine hayran bıraktı.
6 Temmuz 2008 12:01
Beden öğretmeni Yusuf Yatkın’ın büyük çabalarla bulduğu sponsorların yardımıyla İstanbul’a 25 saat süren bir otobüs yolculuğu ile gelen Orhan, eylül ayında Milan’a gidiyor. Oyun stili Barcelona’lı yıldız Messi’ye benzetilen Orhan Pala seçmelerde hiç zorlanmadığını söylüyor.

Dünyanın en büyük kulübü olarak bilinen Milan, yıldız avı için Türkiye’ye geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler, kendilerini İtalya’dan gelen antrenörlere beğendirmek için bütün hünerlerini sergiledi. Beş gün süren Milan Junior Camp sonucunda yüzlerce çocuk içinden 4’ü İtalya’ya gitme hakkı kazandı.

Dört çocuk, eylül ayında Milan’da düzenlenecek 4 günlük kampa katılacak. 36 ülkeden gelecek çocuklarla gerçekleştirilecek kamp süresinde çocuklar Milanlı futbolcularla tanışma, stadı gezme ve kendilerini gösterme fırsatı yakalayacaklar. Milan ise bu çocuklardan hangisini beğenirse onu altyapısına katacak.

23 Haziran’da İstanbul’da başlayan, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen seçmeler sonunda, 13 yaş grubunda Remzi Gürler ve Ahmet Özel, 9 yaş grubunda Üsame Karataş ve 11 yaş grubunda Orhan Pala, kampın en iyileri olarak belirlendi.

Bu 4 çocuktan biri olan Orhan Pala, Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı Çelebibağ Kasabası’ndan seçmelere katıldı. Orhan Pala, Erciş Çelebibağ Selvihan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi. Sekiz çocuklu ailenin altı numaralı çocuğu. Babası belediyede işçi olarak çalışan Orhan, seçmelere Beden Eğitimi Öğretmeni Yusuf Yatkın ile birlikte geldi.

Yusuf Yatkın, 2 yıldır Orhan’la çalıştıklarını ve Milan’ın seçmelerini duyduktan sonra İstanbul’a gelme kararı aldıklarını anlatıyor:
"Orhan’ın ailesinin durumu çok iyi değil. Bu yüzden katılım ücreti olan 600 YTL’yi ödememiz zor olacaktı. Ayrıca İstanbul’a gelmek de masraflıydı. Katılım ücretinin 400 YTL’sine sponsor bulduk. Big Grey adlı tekstil firması bu ücreti verdi. 200 YTL’yi ise cebimden ben ödedim. Ancak İstanbul’da 5 gün kalacağımız için masrafımız olacaktı. Öğretmen maaşı ile buna gücüm yetmediği için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulundum. Erciş Kaymakamlığı da bize 600 YTL katkıda bulundu."

Geceleri teyzemde kaldık, eniştem antrenmana götürdü
Beden Eğitim Öğretmeni Yusuf Yatkın, bütçelerini çok idareli kullandıklarını söylüyor: “Paramız yetmediği için uçakla gelemedik, kişi başı 80 YTL ödeyerek otobüsle geldik. Yolculuk 25 saat sürdü ve dönüşümüz de otobüsle olacak. İstanbul’da kaldığımız sürede de teyzemlerde kaldık. Eniştem Şaban Oruç bizi antrenmanlara götürdü. Böylece masraflarımız çok daha azaldı. Aksi halde konaklama ücreti ödeseydik işin içinden çıkamazdık. Okul kapandı ve memleketim Hatay’a döneceğim. Ancak Orhan da benimle gelecek. Hatay Samandağıspor Kulüp Başkanı İbrahim Aydoğan sponsor oldu. Orhan’ı 2 ay boyunca Milan seçmelerine hazırlayacağım."

Yusuf Yatkın gelecek yıl da seçmelere katılacaklarını anlatıyor: “Orhan’ın oyunu Messi’ye benziyor, ancak öğrencilerim arasında çok yetenekli çocuklar var. Biri de Orhan’ın amcasının oğlu İlyas Pala. Çok iyi bir kaleci ama parasızlık yüzünden onu getiremedik. Eğer gelseydi kesinlikle o da seçilir. Artık seneye yine geleceğiz."

Topla çok çabuk adam geçebiliyor
Milan Junior Camp’ı Türkiye’de Tanju Çolak organize etti. Milan’ın Türkiye partneri Tanju Çolak, Orhan’ın çok yetenekli bir futbolcu olduğuna dikkat çekiyor:
"Seçmeler Selimiye ve Bakırköy’de yapıldı. Seçimlerin hepsini İtalya’dan gelen Milan’ın alt yapı hocaları gerçekleştirdi. Seçimlerde biz söz sahibi değildik. Orhan’ı antrenmanlarda izleme fırsatı yakaladım. İlk anda dikkat çeken bir çocuk. Hızlı ve topla çok çabuk, rahat adam geçebiliyor ve doğrudan kaleye gidiyor. Onun bu özelliklerini gördüğümde seçilmesi gerektiğine inandım. Açıklanan listede onun ismini görünce de çok mutlu oldum. Zaten kampa katılan herkes Orhan’ın seçilmesi gerektiğine inanmıştı."

Kaka ile tanışmak istiyorum, çünkü çok iyi futbolcu
Koyu Galatasaraylı olan Orhan ise kazandığı zaferin tadını çıkartıyor. İlk defa İstanbul’a gelen Orhan, seçmelerin kendisini zorlamadığını söylüyor:
"İstanbul’da trafik ilgimi çekti, çok kalabalık. Van bile kadar kalabalık değil. İstanbul’da en çok Ali Sami Yen Stadı ve Galatasaray Lisesi hoşuma gitti. Bir de Boğaz Köprüsü çok yüksek. Milan'a gittiğimde en fazla Kaka ile tanışmak istiyorum, çünkü çok iyi futbolcu."
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla