Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-07-2008, 16:39   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ankara'da esrarengiz soygun.

Ankara'da esrarengiz soygun
Hırsızlar 300 metrelik tünel kazıp, bankanın kasasını boşalttı! Tünelin ucu hala bulunamadı...



Ankara'da son yılların en planlı soygunu yaşandı. Soyguncular 300 metre tünel kazarak bankanın kasalarını boşalttı

Ankara’nın Balgat semtinde bir banka şubesindeki kiralık müşteri kasaları, 300 metrelik tünel kazılıp bankaya girilerek boşaltıldı. Olayın duyulmasının ardından bankaya gelen polis ekipleri, bir türlü tünelin dışarıya çıkışını bulamadı. Bunun üzerine soyguncuların tünele nereden girdiklerinin belirlenmesi için iş makinalarıyla banka etrafında kazı çalışması yapıldı. Bankanın arka tarafındaki arazide yapılan kazı çalışmaları sonucunda bulunan tünel akıllara durgunluk verdi. Soyguncuların maden işçileri gibi çalışarak yaklaşık 300 metrelik tünel kazıp banka şubesine girdikleri belirlendi. Polis yetkilileri, bu tünelin ancak 2.5- 3 aylık bir çalışma sonucu kazılabileceğini açıkladı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Ziraat Bankası şubesinde bugün gerçekleşen soygunun ardından, hırsızların kazdığı tüneli tespit etmek için Sivil Savunma ve polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar yarına ertelendi. Yaklaşık 10 saatlik süren çalışmalarda, bankanın içine giren tünelin ucu halen bulunamadı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'nın Balgat semtinde bulunan Ziraat Bankası şubesinin sabah saatlerinde alarmının çalması ile birlikte olay yerine gelen polis ekipleri, banka görevlileri ile birlikte yaptığı incelemede bankaya tünel kazılarak içeri girildiğini tespit etti. Bankaya girilen tünelin ucunu tespit edemeyen polis ekipleri, Sivil Savunma ekiplerinden yardım istedi. Tünelin ucunu belirlemeye çalışan Sivil Savunma ekipleri, tünele ilk önce kamerası bulunan bir robot yolladı. Bir türlü tünelin ucuna ulaşamayan Sivil Savunma ekipleri, tüneli kazarak ilerlemeye çalıştı. Tünelin dar olmasından dolayı yapılan çalışmalardan sonuç alamayan ekipler, son olarak tünele içeriden ve dışarıdan duman vererek tünelin ucuna ulaşmaya çalıştı. Bu çabasında da başarılı olamayan ekipler, dumanın geri tepmesiyle bankada oluşan yoğun dumanı boşalttı.

Öte yandan, polisin bölgedeki emlakçılardan son 3 ay içinde bölgeye taşınan kiracıları öğrendiği belirtildi.
Ayrıca, bankanın soyulduğunu öğrenen ve birikimlerini banka kasalarında saklayanlar da bankaya gelmeye başladı. Fatura yatırmak için geldiği bankanın soyulduğunu öğrenen Merzuka Kayral isimli kadın, telaşla banka yetkililerinden bilgi almak için bankaya girdi. Kayral, çıkışta kasasının emniyette olduğunu öğrendiğini açıkladı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla