Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-07-2008, 19:48   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Evlenmek isteyen çiftlerin masrafları yüzde 35 arttı

Evlenmek isteyen çiftlerin masrafları yüzde 35 arttı
Evlenecek çiftler için en önemli gideri oluşturan beyaz eşya son 1 yılda yüzde 35'e ulaşan oranlarda zamlandı.

Click the image to open in full size.



Gurbetçilerin yaz tatilini geçirmek için ülkeye geldiği ve hasadın hızlandığı yaz aylarında evliliklerde adeta patlama yaşanıyor.

Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında Anadolu'da evliliklerde önemli artış yaşanıyor. Beyaz eşya, tekstil, kuyumcu, organizasyon ve mobilya firmaları bu yüzden dört gözle düğünlerin arttığı yaz aylarını bekliyor.

Düğün hazırlıklarında altın kadar eşyalar da en önemli gider kalemlerini oluşturuyor. Genellikle gelin tarafının taleplerine göre ev eşyası, düğün hazırlığı yapan damatları oldukça zor durumda bırakabiliyor.

İç Anadolu evlilik geleneklerine göre damatların almak zorunda olduğu beyaz eşya, halı, mobilya ile gelinlerin aldığı mutfak eşyaları son 1 yılda yüzde 35'e varan oranlarda fiyat artışı gösterdi.

Konya Ticaret Odasının yaptığı araştırmaya göre, son bir yılda elektrikli süpürge fiyatları yüzde 25, buzdolabı yüzde 21,94, televizyon yüzde 17,86, buharlı ütü yüzde 16,67, elektrikli fırın yüzde 9,99, bulaşık makinesi yüzde 6.54, çamaşır makinesi yüzde 5.4, kovalı soba yüzde 37,6, kanepe yüzde 32,35, halı yüzde 30, çelik tencere yüzde 21,74, düdüklü tencere ise yüzde 35 oranında zamlandı.

Araştırmaya göre kalorifer yakıtının yüzde 40,38, tüpün yüzde 21,13 ve elektrik fiyatlarının yüzde 40'ın üzerinde artış göstermesiyle yeni evlenen çiftleri zor ve pahalı bir süreç bekliyor.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla