Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-07-2008, 22:31   #10
JönTürk
 
JönTürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

gs ve ts, aynı fb gibi sadece gelirlerini halka açmıştır. gs bu durumdan bin pişmandır ve hisselerini toplamaya çalışmaktadır. yalnız bu piyasada duyulduğundan gs hisse fiyatları ayyuka çıkmış ve toplaması neredeyse imkansız hale gelmiştir.

fb klübü, tüm gelirlerini ve sadece gelirlerini borsaya açtığı şirkette toplamış, yani borsaya açık şirketinde gider falan yok, varsa da çok düşük bir miktar ve gelirlerin belli bir yüzdesini -%10 sanırım- geçemeyeceğini taahhüt etmiş. Yani fenerbahçe uğraşıyor didiniyor, televizyon geliri, bilet-kombine geliri, reklam geliri, forma satışı yapıyor ve 100 YTL kazanıyor sonra bunun 15 ytl sini halka dağıtıyor. Halk deyince yanlış anlamayın, hisselerin tamamına yakını yabancı yatırım fonlarının elinde. adamlar böyle kerizce bir halka açılmayı görünce hemen toplamışlar hisseleri. Kalan 85 ytl nin ise muhtemelen 50-60 ytlsini özenle bezenle piyasada aradıkları ismi bi şekilde ırkçılığa karışmış, kezman, emre belözoğlu ve aragonez gibi kimselere ödüyorlar, kalan 25-35 ytl sini ise burak yılmaz ve tümer metin'e verdiklerini düşünürseniz, hayatımda bu kadar kötü yönetilen bir klüp görmedim. para girdisi o kadar fazlaki bu kadar kötü bir yönetim göze çarpmıyor. bu kadar hızlı bir yükseliş zaten bir titan'da bir jet fadıl'da, birde fenevli aziz'de olur zaten. çöküşün ne kadar hızlı olduğunu ise sadece ilk iki örnekten biliyoruz

Beşiktaş'a gelince, Beşiktaş normal zamanlarda uğraşır didinir 100 ytl kazanır, 99 ytl sini futbolculara, ıvır zıvıra, harcar. Kalan 1 ytl nin 0,30 ytl sini halka dağıtır.

Beşiktaş bu günlerde uğraşır didinir 100 ytl kazanır, bunun 150 ytl sini diatta'ya, gordon'a higuain'e sinan engin'e harcar. hiç kar etmediği için halka hiçbişi dağıtmaz.


Bu durum için teşekkür etmemiz gereken insan Serdar Bilgili'dir, zamanında 15-20 milyon dolar fazlasına tamah edip klübün geleceğini satmamıştır.
__________________
Ya kartal olup uçacaksın Yakalamak için güneşi, Ya da tavşan gibi yaşayacaksın Olmak için bir kartal yemi. Ey TÜRK Senin yerin yükseklerdedir.
JönTürk Ofline