Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-07-2008, 13:55   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şehit polislerimizi uğurladık

"Olay kısa sürede aydınlatılacak"
Click the image to open in full size.İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bu tür menfur saldırıların, Türk milletinin birlik ve beraberliğini daha da güçlendireceğini belirterek, ''Bugün burada hep birlikte bu şehitlerimizi uğurlarken gösterdiğimiz birlik ve beraberlikte olduğu gibi...'' dedi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki silahlı saldırıda şehit olan polisler Nedim Çalık, Mehmet Önder Saçmalıoğlu ve Erdal Öztaş için İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde tören düzenlendi.

Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.


Bakan Atalay, törende yaptığı konuşmada, ''kardeşimiz'' diye hitap ettiği, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve vatandaşların huzur ve güvenliği için gece-gündüz demeden fedakarca çalışan emniyet teşkilatının 3 şehidinin yolcu edileceğini söyledi. Atalay, terörün kanlı yüzünü dün bir kez daha gösterdiğini, ABD Başkonsolosluğu önündeki 3 polis memurunun hain bir saldırı ile şehit olduğunu anımsatarak, sözlerine şöyle devam etti: ''Gencecik şehit polislerimizden biri daha iki hafta önce göreve başladı. Bir diğeri de doğacak çocuğunu göremeden gitti. Anneleri, babaları, eşleri, kardeşleri burada. 3 şehidimiz de ömrünün baharında hayata veda ettiler. Tabi, bu büyük acıya dayanmak kolay değil, ama bütün zorluğuna rağmen sabırlı ve metin olmak durumundayız."


-''TERÖRÜN İNSANLIĞI DA YOKTUR''-


Beşir Atalay, İslam dininde şehitliğin en üst mertebe olduğunu ve yüceltildiğini dile getirerek, ''Bu da ailelerimiz için, bizler için bir tesellidir'' dedi.
Polisin, 24 saat görevinin başında olduğunu ve gerektiğinde korkusuzca canını verdiğini vurgulayan Atalay, bu olayla Türk polis teşkilatının vazife şuurunun, fedakarlığının bir kez daha görüldüğünü söyledi.

Atalay, biri polis memuru olan iki yaralıya da acil şifalar dileyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bir defa daha şunu görüyoruz; Terör acımasızdır.

Terörün dini, imanı, milliyeti yoktur. Terörün insanlığı da yoktur ve nerede olursa olsun terör lanetlenmiştir. Terörle mücadelemiz de sonuna kadar sürecektir. Terörü besleyen ve destekleyenler de şunu unutmamalı ki, terörden hiç kimseye hiçbir yarar gelmemiştir. Terör daima bir gün kendisini besleyenleri de vurur ve kendisini maşa olarak kullananları yakar.''

-''OLAY KISA SÜREDE AYDINLATILACAK''-

Atalay, şunları kaydetti: ''Bu menfur saldırının arkasında kimler varsa ortaya çıkarılması ve cezalandırılması için her türlü çalışma, ilgili birimlerimizle titizlikle yürütülmektedir. Konunun aydınlatılması için her türlü delil titizlikle değerlendirilmekte ve her türlü teknik imkan kullanılmaktadır. Kısa sürede bütün boyutlarıyla bunun açığa çıkacağına inanıyoruz.

Bu tür saldırılar, bizim azmimizi falan da katiyen kırmayacaktır. Şehitler vereceğiz, ama mücadelemize devam edeceğiz. Aksine bu menfur saldırılar, millet olarak bizim birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek. Bugün burada hep birlikte bu şehitlerimizi uğurlarken gösterdiğimiz birlik ve beraberlikte olduğu gibi... Törene katılamayan, ama gönlü burada olan Cumhurbaşkanı'ndan başlayarak bütün milleti bugün burada bütünleşmiş olarak görüyoruz.''

Atalay, milletin birlik, beraberlik, huzur ve güvenliği uğrunda canları pahasına eşsiz kahramanlıklarda bulunan şehit polislerin fedakarlıklarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirterek, şehit polislerin vatan ve millet sevgisiyle, üstün vazife şuuruyla şahadet mertebesine erdiklerini ifade etti.

Bakan Atalay, ''Şehit aileleri bizim ailelerimizdir. Şunu bir kez daha ifade ediyorum. Şehitlerimizi geri getiremeyiz, ama onların geride bıraktığı aileleri, eşleri, çocukları, anne ve babaları bizlere büyük bir emanettir. O emanete sahip çıkmak, bizim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve emniyet teşkilatının bir görevidir. Bunlar için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Arkada kalanlar için bütün imkanlarımızı kullanarak gerekenleri yapacağız'' dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla