Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-2008, 13:23   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bütün ilçe OKS'de kopya çekti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS'nin yüzde 99 sorunsuz geçtiğini, buna karşın bir ilçenin tamamında etkili olan bir kopya organizasyonunun yakaladığını bildirdi. Çelik, kopyaya izin veren idareci ve öğretmenler hakkında da yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

-KOPYA ORGANİZASYONU

Milli Eğitim Bakanı Çelik, OKS'nin yüzde 99 sorunsuz tamamlandığını bildirirken, bir ilçe merkezinde toplu kopya organizasyonu gerçekleştiğini açıkladı. Çelik, söz konusu ilçede soruşturma başlatıldığını ve 36 öğrencinin kopya nedeniyle OKS sonuçlarının açıklanmayacağını anlattı. Çelik, soruşturma kapsamında kopyaya mahal veren idareci ve öğretmenlerle ilgili yasal işlemin yapılacağını söyledi. Çelik, söz konusu ilçeyi açıklamayacağını ifade ederek, "Bir sepette bir elma çürükken bu çürük tüm sepete yayılıyormuş gibi görüyoruz. Soruşturma sonuçlanana kadar açıklamayacağım. Burada açıklamak istemiyorum" dedi.


-KOPYA ORGANİZASYONU MARDİN KIZILTEPE'DE-

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, OKS'de kopya organizasyonu kurulan ilçenin Mardin'in Kızıltepe olduğunu öğrenildi. İlçede, Atatürk İlköğretim dışında tüm okullarda kopya organizasyonu gerçekleştiği soruşturma kapsamında 36 öğrencinin yakalandığı bu sayının azalabileceği ya da artabileceği ifade edildi.


Söz konusu organizasyonun sınav başladıktan hemen sonra soruları çözerek sınıflara girdiği ve bazı öğrencilere cevapları verdiği kaydedilirken, bu kapsamda bazı idareci ve öğretmenlerin de organizasyona yardım ettiği iddia edildi. Soruşturmanın yakın bir zamanda tamamlanacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, velileri uyararak sınav sonuçlara göre çocukların cezalandırılmaması ve kıyaslanmaması gerektiğini vurguladı.

Çelik, "Çocuklarımızı şartlı sevmeye hakkımız yok. Benim kızım da bu yıl OKS'ye girdi. kaç puan aldığını ben de bilmiyorum. Ama netini biliyorum. Kızım ortalarda olacak. Ama mukayese etmeyi aklımdan bile geçirmedim" diye konuştu. Çelik, öğrencilerin puanlarına göre değil, yüzdelik dilime göre tercih yapmaları konusunda uyardı.

-TERCİH SONUÇLARI 25 TEMMUZ'DA-

Bakan Çelik, sonuçların açıklanmasından sonraki süreci de açıkladı. Tercih sonuçları 25 Temmuz 2008'de, kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları ise 5 Ağustos 2008 tarihinde açıklanacak. OKS'ye ikinci yerleştirme için başvuruları da 6-10 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılabilecek. İkinci yerleştirme sonuçları 5 Ağustos 2008'de, açıklanırken 23 Ağustos'ta ise ikinci yerleştirme sonucuna göre boş kalan kontenjanlar açıklanacak.


Tercihte yükselme işlemi talepleri 24-25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar ise 1 Eylül 2008'de açıklanacak.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla