Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-2008, 16:41   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Anne ve babası onunla gurur duyamayacak

OKS birincisi Yusuf ailesini 1999'daki Gölcük felaketinde yitirdi...

11.07.2008 17:24Click the image to open in full size.1999 yaşanan Gölcük felaketinde anne ve babasını yitiren 14 yaşındaki Muhammed Yusuf Durmuş 2008 OKS sınavında Türkiye birincisi oldu.
Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi olan 14 yaşındaki Muhammed Yusuf Durmuş Gaziantep'te amcası bilgisayar öğretmeni Hacı Durmuş ile birlikte yaşıyor.
Daha 6 yaşındayken ailesini kaybeden Muhammed Yusuf Durmuş, OKS sınavında büyük bir başarı sağlayarak Türkiye birincisi oldu.
5 sınıftan itibaren OKS sınavına hazırlandığını belirten Muhammed Yusuf Durmuş, günü gününe çalıştığını , bir gün çok bir gün az çalışmadım. Sürekli ve düzenli çalıştım. Bir de sürekli yanlışlarımın üzerine gittim. Özellikle yanlış yaptığm sorulara çalıştım. Yapamadıklarımı öğretmenlerimle birlikte çözdüm. Böylece başarılı oldum" dedi.

OKS hazırlanan arkadaşlarını da tavsiyede bulunan Muhammed Yusuf durmuş her şeyden önce çok ve düzenli çalışmanın önemli olduğunu söyledi. Sıvana girdiğinde oldukça heycanlı olduğunu ifade eden Muhammed Yusuf Durmuş, daha sonra soruları okumaya başlayınca heyecanım kalmadı. Sınav çok kolay geldi. Zaten sınavdan çıktıktan sonra bir derece bekliyordum" şeklinde konuştu.
Amcası Hacı Durmuş ise Muhammed Yusuf durmuş'un çok çalışkan ve çok zeki bir öğrenci olduğunu belirterek " Zaten Yusuf'tan böyle bir başarı bekliyordum. Düzenli olarak çalışıyordu. 5. sınıftan buyana düzenli olarak öğretmenleri ile birlikte çalışıyor. OKS'de birinci oldu. Mutluyuz" dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla