Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-2008, 16:46   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İnönü'den getirilen toprak mezarına döküldü:(

3 kahraman şehidimizi uğurladık...

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde önceki gün uğradıkları silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Çalık bugün memleketi Rize'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.


İstanbul'dan dün akşam saatlerinde havayolu ile Trabzon'a getirilen ve buradan da ambulansla Rize Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehit polis memuru Nedim Çalık'ın cenazesi ailesinin isteği üzerine tören öncesi Çaykent beldesi Müderrisler mahallesindeki evine getirildi. Daha sonra cenaze buradan tören ve cenaze namazı için Çaykent belde merkezine götürüldü. Burada yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen törende konuşan Rize Valisi Kasım Esen, malesef dün kucağımızda büyüttüğümüz çocuklarımızın bugün terörist olarak vatan evlatlarımızı şehit ettiğini belirterek "Çocuktan terörist üreten bu sistemin sorumluları bizleriz. Bunun vebali bizi çok daha fazla üzüyor. Bu şehit cenazeleri şehitlerimizin cemaate ayrı ayrı son mektubudur. Bu mektup herkes için ayrı ayrı yazılır. 'Dünyada terörist olmasın' diye bu mektubu iyi okumalıyız" dedi. Vali Esen, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Törenin ardından şehit polis memuru Nedim Çalık için cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası annesi Şefaat ve kardeşi Kemal son kez tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, cenaze daha sonra polis araçlarının siren sesleri eşliğinde meslektaşlarının ve vatandaşlarının omuzlarında Müderrisler mahallesindeki evlerinin yanındaki aile mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Cenaze namazını Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, askeri erkan, AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

AİLESİ BAYGINLIK GEÇİRDİ


ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki saldırıda şehit olan polis memuru Önder Saçmalıoğlu (21), memleketi Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde toprağa verildi.

Osmaniye'de toprağa verilen koyu Beşiktaş taraftarı 21 yaşındaki Mehmet Önder Saçmalıoğlu'nun cenazesinde ise ayrı bir hüzün vardı. Beşiktaş İnönü Stadı'ndan getirilen toprak, şehidin mezarına döküldü.

Şehit Saçmalıoğlu'nun cenazesi, öğle saatlerinde Bahçe Devlet Hastanesi morgundan kalabalık bir grup tarafından alınarak, İslam Mahallesindeki baba evine getirildi. Cenaze arabasından indirilen şehit polis memurunun naaşı bir süre evde bekletildi.

Duaların okunmasının ardından cenaze törenin yapılacağı Ağcabey Camisine getirildi. Bu sırada, cenaze töreni için kortej oluşturan kalabalık, terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak, saldırıyı lanetlediler.

Buradaki tören sırasında şehit Saçmalıoğlu'nun ailesi ve yakınları gözyaşı döktüler. Babası Yusuf, annesi Zeynep Saçmalıoğlu, kardeşleri ve polis memuru amcasının güçlükle ayakta durduğu görüldü. Baygınlık geçiren bazı yakınlarına ise tören alanında bekleyen sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Bir polis memuru, tören sırasında kürsüden yaptığı konuşmada, Türk milletinin şer güçleri ve işbirlikçilerinin vatanın birliğine yönelik saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Bu saldırıların kendilerine elem verdiğini belirten polis memuru, kahraman Türk polisinin her zaman vatanın birlik ve bütünlüğüne sahip çıkma azim ve kararlılığında olduğunu, dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Şehit cenazesi, kılınan namazın ardından yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Bahçe Şehir Mezarlığına kortej eşliğinde götürüldü. Cenaze buradaki Şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada, cenaze töreni öncesi vatandaşlar, ev ve iş yerleri ile araçlarına Türk bayrakları asarak teröre tepki gösterdi.

BABA OLACAKTI ŞEHİT OLDU


Çorum’un Ortaköy İlçesine bağlı Karahacip Beldesi nüfusuna kayıtlı olan 1 yıllık polis olan Erdal Öztaş’ın cenazesi dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından akşam saatlerinde uçakla Merzifon Askeri Havaalanı’na getirildi. Buradan karayoluyla Ortaköy Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Bugün şehit polisin cenazesi polislerin omuzunda morgdan alınıp tören için Ortaköy İlçesi’ne bağlı Karahacip Beldesi’ne getirildi.

8 aylık hamile olan 18 yaşındaki Fatma Öztaş ise doktorların verdiği ilaçlarla ayakta güçlükle durabildi. Bir yıllık evli olan Fatma Öztaş eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü. Yaklaşık bir ay sonra bir kız çocuğu dünyaya getirecek olan acılı eş, şehit eşine son görevini yerine getirdi. “Gitme Erdal’ım” diye feryat ederken gözyaşları yürekleri dağladı. Şehit Erdal Öztaş’ın ağabeyi Fatih Öztaş, kardeşi İsmet Öztaş ve kız kardeşi Fatma Erboyacı yakınları tarafından teskin edildi.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla