Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-2008, 18:07   #17
tiryakinargilecafe
 
tiryakinargilecafe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ADAMLIK zor iştir. Adam olmayı başarmak hepden zor bir iştir. İnsan anasından doğar babasının yadımıyla AMA adam ne doğar ne doğurtulur. Adam olunur! Bunu her şahıs kendi yaptıkları ve yaşantısıyla başarır. Adam olmak zor olduğu içindir ki adam olmayı anlatmakda paralelinde bir zorluk getirir. Önce adam olmak gerekir adamlığı anlatmak için.

He ben adam olabildim mi? Bunun cevabı bende değil etrafımda ki adamlardan yada adam olmayanlar dan öğrenmek gerekir. Etrafımda ne kadar çok adam varsa bende o kadar çok adam olmuşum demektir zira adam olmadığımı biri anlamasa diğeri anlar ve adam yerine koyup sevip saymazlar.

Etrafımdakiler adam değilse zaten adam değilizdir ki adam olmayanlarla oturup kalkmak adamlığa ters düşer. Bu konu çok açık ve basitdir. Burda insanların kafasını karıştıran faktör farklıdır. Biz adam gibi adam diyince farklı mecralardan bakanlar bunun anlamını çözemezler. Bakış açıları yanlış olanlara Rabbim bakış açısı versin.

Dediğim gibi her zamanda diyeceğim gibi ADAM, sağdan soldan, zenginden fakirden, doğudan batıdan, zenciden beyazdan çıkmaz! Adam yaşantısını adam gibi dürdüren insanların arasından çıkar.

İnsan bir hamurdur ister ekmek yaparsın ister çörek, hamuru yapan usta ellerin insiyatifine kalmıştır ne olacağın. Bu usta eller insana şekli verirken kendi ideolojilerini doğrularına inanarak insanı o yönde adam ederler. biri batıdan gider diğeri doğudan.

Lakin,

KAPI AYNI YERE ÇIKAR ve O kapıdan içeri ancak ADAMLAR girer.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
tiryakinargilecafe Ofline   Alıntı ile Cevapla