Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-07-2008, 10:38   #1
gnber'K'artal
 
gnber'K'artal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Akdeniz'de 6.4'lük deprem..!!

AKDENİZ'de Rodos Adası'nın güneyinde bu sabah Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde bir ada sakininin öldüğü bildirildi. Deprem, Muğla başta olmak üzere Marmaris, Fethiye, İzmir ve Ege Bölgesi'nin sahil şeridinde de hissedildi.


Atina Haber Ajansı (ANA), saat 06.26'da meydana gelen, Richter ölçeğine göre 6,3 büyüklüğündeki depremde panik halinde evinden dışarı çıkmaya çalışırken düşerek başını çarpan, kimliği açıklanmayan bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ajans, bazı yerleşim birimleri arasındaki yolların kapanmasına neden olan toprak kaymalarının meydana geldiğini, Rodos'ta kısa süreli yaşanan elektrik kesintilerinin ilgili birimlerce giderildiğini kaydetti.

EGE BÖLGESİ'NDE DE HİSSEDİLDİ

Merkez üssü Akdeniz olan 6.4 büyüklüğündeki deprem Ege Bölgesi´ndeki il ve ilçelerde de hissedildi. Bölgenin güneyinde daha şiddetli hissedilen depremde ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti.

Deprem, İzmir, Muğla´nın Marmaris, Fethiye ve Bodrum ilçelerinde hissedilirken, Antalya´nın Kumluca ilçesinde de etkisini gösterdi. Şehir merkezlerinde ise fazla hissedilmeyen sarsıntı vatandaşların uyku saatine rastlaması sonucu farkedilmedi.

Bodrum ilçe merkezi ile Bitez, Ortakent- Yahşi, Yalı ve Turgutreis beldelerinde bazı otel ve tatil köylerindeki turistler kendilerini dışarı attı. Yaklaşık yarım saat süren paniğin ardından turistler otellerine geri döndü. Marmaris'in Bozburun Beldesi ile Taşlıca ve Söğüt köyleri de bölgede depremi en fazla hisseden yerler oldu. Kısa süreli bir panik yaşandı. Binalarda herhangi bir çatlak ya da yıkıntı oluşmazken, kısa sürede hayat normale döndü. Datça'da deniz kenarındaki öğretmenevinde de benzer görüntüler yaşandı. Korkulacak durum olmadığını vurgulayan Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, sükunet çağrısı yaptı.
__________________
Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar. Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar. Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık. Kargalar Sürüyle KARTALlar Yalnız Uçar.
gnber'K'artal Ofline   Alıntı ile Cevapla