Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-07-2008, 19:09   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
17 Ağustos depremi film oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunu üstlendiği ve yönetmenliğini Ezel Akay'ın yapacağı "Her şeyin bittiği yerden" adlı film, 17 Ağustos Marmara depremini konu edecek.

Filmin yapımcılığını ise depremde 27 saat göçük altında kalan Sami Dündar üstlenecek.
Büyükşehir Belediyesi VIP Salonunda düzenlenen törende, yönetmen Ezel Akay ile yapımcı Sami Dündar, filmin sponsorluğuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte protokol imzaladı.

Protokol gereğince Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'ün deprem sonrasındaki durumunu anlatan sahnelerin oluşturulmasında destek verecek. Kent Konut A.Ş ve Fen İşleri Dairesince de filmin göçük ve yıkıntı sahneleri için gereken inşaat çalışmaları gerçekleştirilecek.

Başrolleri Okan Bayülgen ve Meltem Cumbul'un paylaşacağı filmin çekimlerine depremin yıl dönümü olan 17 Ağustosta başlanacak.

Depremin tüm yönleriyle ele alınacağı filmin gelecek yıl mart ayında vizyona girmesinin planlandığı kaydedildi.

Yönetmen Akay, protokolün imzalanmasının ardından filmin konusu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

"Film, Kocaeli ve dünyanın deprem sonrasındaki dayanışma ve yardımlaşmasını gözler önüne serecek" diyen Akay, Sami Dündar'ı Okan Bayülgen'in canlandıracağını kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise "Bu film bize yaptığımız hataları da gösterecek" dedi.

Filmin yapımcısı ve 17 Ağustos depreminde 27 saat boyunca göçük altında kalan Sami Dündar da depremin izlerini halen üzerinde taşıdığını kaydetti. Dündar, şöyle konuştu:

"Geceleri hala uyuyamıyorum. İstanbul'da yaşıyorum ve İstanbul için de olası deprem söylentileri var. Depremin ardından Kocaeli büyük ilerleme kaydetti. Başkan Karaosmanoğlu, bana kenti gezdirdiğinde kentsel dönüşüm projesinde depreme dayanıklı binaları hayata geçirdiğini gördüm. Bu da büyük bir güven yaratıyor. Depremi burada yaşamama rağmen, gördüğüm bu güven sayesinde Kocaeli'nde yaşamak istiyorum, buradan ev bakıyorum."

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 30 milyon dolarlık bütçesi olacak filmin çekimleri için eski SEKA İzmit İşletmesinin 600 dönümlük arazisini film ekibine tahsis etti. Aynı zamanda deprem anını görüntüleyecek bina yıkımları için Erenler ve Cedit Mahallelerinde 5 bina yıkım için hazırlandı. Filmde kullanılacak 42 bina maketi ve diğer inşaat çalışmaları da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla