Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-07-2008, 18:15   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Altın ayak kimin olacak?

Altın ayak kimin olacak?

Dünyanın futbol dalındaki en prestijli ödüllerinden birisi olarak kabul edilen 'Golden Foot' (Altın Ayak) ödülleri için geri sayım sürüyor. Ödüle aday gösterilen isimlerden Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos da favoriler arasında yer alıyor.
Geleneksel olarak her yıl Monte Carlo'da düzenlenen ve futbol dünyasında saygın bir yeri olan 'Golden Foot' ödül töreni için geri sayım sürüyor. Spor severlerin bu yıl da büyük ilgi gösterdiği büyük yarışta birbirinden ünlü futbolcular kıyasıya mücadele ederken, Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız futbolcusu Roberto Carlos da favori isimler arasında gösteriliyor. Geçtiğimiz yıl ödülü az bir farkla İtalyanların ünlü ismi Alessandro Del Piero'ya kaptıran Roberto Carlos özellikle Fenerbahçeli
taraftarları üzüntüye boğmuştu.
Mayıs ayının ortalarında başlayan ve 10 yıldız futbolcunun yarıştığı 'Golden Foot' ödülü için taraftarlar dünyanın her yerinden 'www.goldenfoot.com' adlı İnternet sitesi aracılığıyla oy kullanabiliyorlar. Golden Foot organizatörlerinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin şu ana kadar en çok oy kullanan ülkelerin başında geldiği ifade edilirken, Çin, ABD, İtalya, Arjantin, Macaristan, Meksika, Portekiz, İspanya, Brezilya, Avustralya, Tayland, Endonezya ve Suudi Arabistan gibi dünyanın birçok farklı ülkesinden taraftarların oylamaya devam ettikleri belirtildi.
29 Ağustos'ta son bulacak oylama öncesinde Juventus'un başarılı kalecisi Gianluigi Buffon, Ryan Giggs ve Francesco Totti'yle birlikte Fenerbahçe'nin yıldızı Roberto Carlos, şu ana kadarki oylamada ilk dört sırayı paylaşan isimler olarak dikkat çekiyor. David Beckham, Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Luís Figo, Ryan Giggs, Thierry Henry, Raul Gonzalez, Roberto Carlos, Francesco Totti, David Trezeguet gibi 10 yıldız ismin yarıştığı oylamam 29 Ağustos'ta son bulacak ve 1 Eylül'de Monte Carlo'da yapılacak muhteşem gala töreni ile ödül sahibini bulacak.

29 yaşını doldurmuş olan yıldız futbolcuların yarıştığı Golden Foot ödülü aynı zamanda efsanevi futbolcuları da konuk ediyor. Bugüne kadar aralarında, Maradona, Nedved, Paolo Rossi, Weah, Dino Zoff, Platini, Roberto Baggio, Shevcenko,Ronaldo,Weah, Del Piero gibi dünyaca ünlü çok sayıda sporcu bu önemli organizasyonda yer aldı. Fenerbahçe'nin eski teknişk direktörü Brezilyalı Arthur Zico da geçtiğimiz yıllarda efsanevi futbolcular arasında gösterilerek davet edilmiş ve ödül almıştı. Bu yılki Golden Foot ödülüne yine efsaneleşmiş birçok önemli isim katılacak. 1980'li yılların önemli isimlerinden Dinamo Kiev'de oynadığı başarılı futbolla hafızalara kazınan Rus futbolcu Igor Belanov, Fransız ve dünya futbolunun önemli ismi Zinedine Zidane şu ana kadar organizasyona katılımı kesinleşmiş isimler arasında yer alıyor. Bu arada Golden Foot her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli bir yardım kuruluşunu davet edeceği organizasyonda açık arttırma usulü yapılacak satışların gelirini bu vakfa bağışlayacak. Organizasyonun bu yılki konuk vakfı Zinedine Zidane'ın liderliğini yaptığı ELA (Associazione Europea contro le Leucodistrofie) olacak.
Dünyanın en prestjli futbol ödüllerinden biri olan "Golden Foot", "The Champions Promenade - World Champions Clup" ve Monte Carlo Prensi Albert'in katkılarıyla gerçekleştiriliyor.
Golden Foot'un kuruluşundan beri özel jüride yer alan tek Türk gazeteci ise İhlas Haber Ajansı (İHA) İtalya temsilcisi Dündar Keşaplı. Başarılı gazeteci, Golden Foot'un geçtiğimiz yılki ödül töreninde ise jüri başkanlığını yapmış ve Del Piero'ya ödülünü takdim etme gururunu yaşamıştı
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla