Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-07-2008, 21:03   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İnsanları aşırı mutlu eden 2 şey

Evlenmek ya da çocuk sahibi olmak insanı aşırı mutlu yapıyor...

Evlenmek ya da çocuk sahibi olmak insanı aşırı mutlu ederken eşin kaybı ya da boşanmak insanı çok mutsuz kılabiliyor.

Araştırmalara göre, yetişkin bir insanın mutluluk seviyesi değişik olaylara karşı azalıp artsa da aynı seviyesine bir süre sonra geri dönüyor.

İngiltere, Amerika ve Fransa'daki iktisatçıların, Almanlar üzerinde uzun süredir sürdürdüğü araştırmanın sonuçları Ekonomi Dergisi'nde yayınlandı. Araştırmaya göre, yetişkinlerin mutluluk seviyesi trajik olaylarda sıfırlansa da bir süre sonra eski seviyesine geri dönüyor.

Araştırmaya katılan 18-60 yaş aralığında Almanlara belli aralıklarla mutluluk durumları soruldu. Ayrıca, bu süreçte hayatlarındaki yaşadıkları etkili olaylar da sorularak gelişmelerle mutluluk seviyesi arasında bir bağlantı arandı. Araştırmaya göre, işsizliğin insana yaşattığı mutsuzluğun 5 yıllık bir etkisi oluyor. Boşanma ya da dul kalma, kişinin mutluluk seviyesini dibe düşürse de seviye daha sonra toparlanıyor.

Çocuk sahibi olmanın da mutluluk seviyesine 2 yıllık olumlu bir etkisi olduğu da araştırma ile ortaya çıktı. İngiltere'deki Brunel Üniversitesi'nden Dr. Yannis Georgellis, "zaman herşeyin ilacıdır" ifadesinin pekçok durumda doğru olduğunu kaydetti. Psikolog Francois Moscovici, yetişkinlerin "sabit" bir mutluluk seviyeleri olduğunu ancak büyük olaylar karşısında geçici olarak etkilendiğini vurguladı.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla