Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-07-2008, 08:38   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ODTÜ Rektörü'nden Melih Gökçek'e sert yanıt

"Verecek arazimiz yok"

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, ODTÜ'deki ''kaçak yapı'' iddialarıyla ilgili olarak, ''Görüntüye bakarsanız, Büyükşehir Belediyesi ne yapmaya çalışıyor: Çankaya Belediyesi ve ODTÜ işi bitirmesin de Büyükşehir'e mahkum kalsın, Büyükşehir de imar karşılığında ODTÜ'den büyük bir arazi koparsın. Bizim, öyle verecek bir arazimiz yok'' dedi.


Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ODTÜ'nün 1956 yılında kurulduğunu belirterek, ''3 ay öncesine kadar TBMM'nin de imarı yoktu. ODTÜ büyük bir kampüs olduğu için geçmişte herhangi bir sorun olmadan kendi iç planlamasını kendisi yaptı'' diye konuştu.

Daha sonra çıkan yasalarla planlamanın nasıl yapılacağının ortaya konulduğunu söyleyen Akbulut, bu çerçevede 1990'lı yıllarda Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak 1/25000'lik imar planlarının yaptırıldığını ve bunun onaylandığını söyledi.

Bunun arkasından 1/5000'lik imar planlarının da hazırlandığını ve bunun da onaylandığını ifade eden Akbulut, şöyle konuştu:

''Şimdi de 1/1000'likleri bitiriyoruz. Çankaya Belediyesi ile birkaç yıldır üzerinde çalışıyoruz. Sonuçlanmak üzere şu anda. Çankaya Belediye Başkanı ile de görüştük. Gecikmenin nedenlerinden birisi, 2001 yılında Teknopark Yasası çıktı. Tabii dolayısıyla o bile yeni bir farklılaşma yarattı. Neticede 45 bin dönüm araziden bahsediyoruz. 45 bin dönümlük arazi 45 kilometre karelik imar planı demek, bu öyle kolay değil. Daha dün olmuş gibi Büyükşehir Belediyesinin zamanlamasını manidar buluyorum.
ODTÜ hiçbir şey yapmamış olur da dersiniz... Öyle birşey yok. ODTÜ 10 yıldan fazladır zaten imar planlarının üzerinde çalışıyor ve işlemleri de ağır ağır hepsini yerine getiriyor. Çankaya Belediyesi ile çalışmalarımız devam ediyor.''

''Bundan sonraki süreçte ne olacağının'' sorulması üzerine Akbulut, şöyle konuştu:

''Türkiye bir hukuk devleti. Mahkemeye gideceğiz, belgelerle göstereceğiz. Biz yıllardır Büyükşehir Belediyesinin onaylarını almışız, Çankaya Belediyesi ile işlem yürüyor ve bitirme aşamasındayken bu iş... Görüntüye bakarsanız, Büyükşehir Belediyesi ne yapmaya çalışıyor: Çankaya Belediyesi ve ODTÜ işi bitirmesin de Büyükşehir'e mahkum kalsın, Büyükşehir de imar karşılığında ODTÜ'den büyük bir arazi koparsın. Bizim, öyle verecek bir arazimiz yok çünkü ODTÜ'nün arazisi büyük oranda orman olarak tescilli ve aynı zamanda birinci derece doğal SİT alanı.''

''ENTERESAN BİR ZAMANLAMA''
Para cezasının ödenip ödenmeyeceği sorusuna Akbulut, ''Ne münasebet, mahkemeye gideceğiz. Hukuksal olarak biz haklılığımıza inanıyoruz'' yanıtını verdi. Konuyla ilgili bütün işlemlerin evrakının Çankaya Belediyesi'nde olduğunu söyleyen Akbulut, çalışmalarının devam ettiğini yineledi.

Akbulut, ''Çok enteresan bir zamanlama. Melih Gökçek kaç yıllık belediye başkanı, ona bakalım. Birdenbire bugün mü aklınıza geldi? Bu operasyonu 2 ay önce başlattı. 2 ay öncesine kadar Büyükşehir Belediye Başkanı bilmiyor muydu ODTÜ'nün imar durumunu?'' diye konuştu.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla