Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-07-2008, 08:39   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Plastik kahve pişiriciler toplatılıyor

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, kararı 81 ile gönderdiği yazı ile duyurdu...

Click the image to open in full size.Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar gereği elektrik şoku riski bulunması nedeniyle piyasadaki plastik mini kahve pişiriciler toplatılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Avrupa Birliği mevzuatı çalışmaları kapsamında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü elektrik şoku riski bulunması nedeniyle plastik mini kahve pişiricilerin toplatılmasını kararlaştırdı.

81 il Sanayi ve Ticaret il müdürlüklerine gönderilen yazı üzerine Sinop'ta ekipler piyasada bulunan söz konusu ürünlerine toplanması başladılar.

Sinop Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayati Yaşar, marka ve modelini bakılmaksızın elektrik şoku riski bulunan ısıtıcıların toplatıldığını belirterek, çalışmanın Avrupa Birliği Hızlı Alarm Bilgi Sistemi-Rapex (sakıncalı ürünler) kapsamında yapıldığını söyledi.

Toplatılma işleminin diğer illerde de gerçekleştirildiğini belirten Yaşar, söz konusu ısıtıcıların sakıncalı olduğunun TSE tarafından da onaylandığını vurguladı.

Bu arada, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından piyasadan toplanan ısıtıcıların imha edilecekleri bildirildi.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla