Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-07-2008, 10:26   #1
Karetta2002
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon8 "Orhan Yıldırım" buyurmuş...

FANATİK gazetesinden orhan yıldırım buyurmuş;

Gölgede kaldı
Kampın daha ikinci günü takım kaptanları arasında çıkan kavga ortamı gerdi. Burada bize göre en büyük suç Ertuğrul Sağlam’ındır. Zira takımda disiplin, düzen ve kural yok. Şimdi düşünün iki takım kaptanı öğle kavga ediyor. İdmanda sürtüşme yaşanıyor. Akşam yemeğinden önce ve sonra olaylar çıkıyor, ancak teknik patronun kılı kıpırdamıyor. Sadece Üzülmez’e, “Ben Toraman ile konuşurum” demekle yetiniyor.
Böyle bir olay mesela; Fatih Terim, Daum, Lucescu gibi hocaların olduğu yerde yaşanabilir mi? Asla...
Çünkü adı, kariyeri ne olursa olsun kimse buna cesaret edemez. Sen oyuncularını başı boş bırakırsan, sonucu da böyle olur.
Sadece Sağlam değil... Genel sekreter ve menacer de kampta. Ama takan, eden yok. Futbolcuya dayalı düzen kurulmasında baş sorumlu teknik ekiptir.
Ağır idman, doğru idman mı...
Genelde günde üç idman yapıldı. Sabah kros ağırlıklı, öğle salonda kondisyon ve akşam topla çalışma...
Ağır ve uzun süren çalışma temposu, acaba doğru hazırlık mı tartışılır. Bu süre içinde bir kez olsun taktik idmanı yapılmadı. Bir duran top, yan top, korner, baraj, frikik idmanı henüz görmedik. Bir yıldır bağırıyoruz, bu takıma iyi bir kondisyoner lazım diye. Milli takıma Amerika’dan kondisyoner ve fizik güç uzmanları getirilmesinin karşılığını gördük.
Örneğin Uğur İnceman kampa katıldı. Bu süre içinde oyuncular 11 günlük idman yapıyorlardı. Bu da en az 30 antrenman demek. Bu oyuncu gelir gelmez takıma katıldı doğal olarak adelesi attı... Bunun gibi örnekler çok.
Yabancılar ve yeniler ümit vermedi
Herkesin merak ettiği konu yeni yabancılardı. Yüksek maliyetlerle alınan Zapotocny, Sivok ve bonservisi elinde olan Seriç... Sivok aynı zamanda Çek Milli Takımı’nda yedekteydi EURO 2008’de... Bu oyuncu hakkında çok olmulu şeyler duyduk. Ancak henüz hiç bir şey göremedik. Çok iyi çalışması dışında maçlarda en çok hata yapan isimdi. Ne yerden var, ne havadan. Kademe anlayışı sıfır. Adam markajında yok. Sürekli ofsaytı bozuyor. Hücuma katkısını da göremedik. Zapotocny’nin görünümü ile sahadaki verimi arasında dağlar kadar fark var. Nedense ürkek ve kendine güveni yok. Topu uzun paslarla oyuna sokma düşüncesini başaramıyor. Biraz da ağır. Ve Seriç... Şu bir gerçek, çok iyi bir sol ayağa ve geçmişte iyi kariyere sahip. Ama bunları Beşiktaş adına veremedi. Yabancıların ilk etaptaki karneleri zayıf! Şunun da altını çizmek lazım. Bu oyuncular kafileye geç katıldılar. Hazır değiller belli. Ancak Sivok milli takım kampından geldiği için, daha farklı olması gerekirdi. Yine de iyi niyetle bekleyip, zaman tanımak lazım.
Yerli oyuncularda ise Ekrem Dağ çok iyi niyetli. Çalışkan. Her iki kanatta da görev yapabiliyor. Fakat vasatın üstünde bir yetenek mi derseniz, değil. Aynı kulvarda görev yapan Serdar Özkan, Ali, Aydın, Tello gibi isimlerden üstün değil.
Tuna Üzümcü ise belli ki kulübeye alınmış. Yaşı genç olsa PAF’ta da oynar diye düşündük ama o da geçmiş. Beşiktaş’ta forma şansı bulacağını hiç sanmıyorum.
Uğur İnceman’ı Vestel’den tanıyoruz. Yetenekli. Savunmanın önünde iyi bir alternatif olabilir. Ancak Vestel ile Beşiktaş’ta oynayıp, aynı performansı gösterip-gösteremeyeceği de ayrı bir konu. Fakat çok çalışkan, profesyonel biri.
Alttan gelen gençlere bir bakalım...
Emre Özkan’ı ayrı yere koyalım. Bu oyuncu geride alınan yabancılardan daha iyi durumda şimdilik. Takımda kalıp, cesurca şans verilirse daha da iyi olacağı bir gerçek. Çok akıllı, hızlı, iyi düşünüp oynayan yapıda. Tek eksiği arkasına atılan toplarda pozisyon vermesi. Batuhan kendini toparladı. O ‘haylaz, yaramaz’ çocuk gitmiş, yerine daha olgun ve istekli biri gelmiş. Bravo. Böyle devam ederse, çok farklı bir santrfor geliyor. Çeşitli takımlarda oynayan Can, Sezer, Rıza ve Ergün iyi niyetle çalıştılar. Fakat bu oyuncuların A takımda alternatif isim olmaları zor görünüyor. Kapasiteleri ölçüsünde çalıştılar fakat, yine de 26 kişilik kadroyu zorlamada geriler.
Kampın son durumunu özetlersek, şampiyonluk bekleyen camia, diğer yanda bir çok eksiği olan takım var ortada. Ancak liglerin başlamasına bir aydan fazla süre var. UEFA’da ilk tur maçları zayıf rakiplere karşı oynanacağı için sorun yok. Artık bütün iş teknik ekibe kaldı. Yönetimden hangi oyuncuyu istedilerse, alındı. Sağlam basın toplantısında bizzat böyle söyledi.
er. Şahsen Sağlam’ın başarılı olacağını hiç düşünmüyorum. Beşiktaş’a erken geldi. Ancak tribün desteği, takımın forması, başarıya aç oyuncular ve bu eksikliğe rağmen şampiyonluk kupasını kaldırabilirl
Matias’a bel bağlamak
Bir saptama da kaptan konusunda... Bükreş maçında gördük. Koşan, mücadele eden, agresif oynayan bir takım karşısında Beşiktaş bocalıyor. Bunda en büyük etken Delgado. Arjantinli için zemin iyi olacak, ıslak, kar, buz olmayacak. Rakip de sert futboldan uzak duracak. O zaman yeteneklerini çok iyi kullanıyor. Takımı yönlendiriyor. Böyle ortamın her maçta olmayacağı gerçek. ‘Ya Matias sakatlanırsa’ diye düşünmek lazım. Çünkü bu işi yapabilecek başka biri yok. Geri kalan bütün oyuncular, ‘kibrit kutusu’ gibi aynı ebatlarda... Yapılacak en akıllı iş, gerçek bir 10 numara daha alınması. Diğer yabancılar ne olur, orası bizim işimiz değil!
Kampın yıldızı: Matias DELGADO
Toraman ile Üzülmez’in kavgası sonrasında yönetim ve teknik heyet takımı Matias Delgado’ya emanet etti. Genç yaşına rağmen, takım arkadaşlarıyla kısa sürede yakınlık kurdu, sıkıntılarını dinledi. Sahada da teknik heyetin bir dediğini iki etmeyen Delgado, yeni sezona damgasını vurabilir.
Kampın hayal kırıklığı: Filip HOLOSKO
Beşiktaş taraftarının yeni sezonda büyük umut bağladığı Slovak yıldız, yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süre takımından ayrı kaldı. İyileşen ve Steaua Bükreş ile oynanan son maçta ilk 11’deki yerini alan Holosko, ikinci etap çalışmalarını dört gözle bekliyor.
Kampın olayı: Toraman & Üzülmez kavgası
Avusturya kampının henüz başında patlak veren olay nedeniyle iki futbolcu da takımdan uzaklaştırıldı. Delgado’nun kaptanlığa getirilmesinin ardından ekibin morali üst seviyeye çıktı, tatsız olayın şoku atlatıldı.
Orhan Yıldırım




-------------------------------------------------------------------------------


Yahu bir tana lumlu şey yokmu bu takımda..Böyle bozgunculuk olurmu yaa..Fener muhabirleri Fener'i yere göğe koyamıyor,bizimkiler tam tetikçi kardeşim...kovun, kırın dökün ki bu arsızlara malzeme çıksın..Ertuğrul kötü,Tigana kötü,Rıza kötü,Toschack kötü,Daum kötü,Delgado zaten halı saha topçusu,Holosko kazma,geniş alanda oynar,Batuhan terbiyesiz, bir tek bu arsızlar biliyor bu işi başkaları bilmiyor..Ertuğrul Sağlam ı 2 yıl izleyip geleceğin hocası diyen UEFA bilmiyor bu arsızlar biliyor...

Hayır beyler...
Takke düştü ,kel göründü ...
Sizlerin Basın Meslek Yasasında belirtilen görevlerinizin ötesine geçtiğiniz artık belgelendi.

SİZE KURBAN EDECEK NE HOCAMIZ NE DE FUTBOLCUMUZ YOK ARTIK !...
İnönüdeki ilk maçta görüşeceğiz......
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla