Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-07-2008, 10:12   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Futbol pazarı kontrolden çıktı!

Futbolda 2008/2009 transfer dönemi tamamlanmamasına karşın takımların transfere harcadıkları paralar inanılmaz boyutlara ulaştı.
Futbolun kalbinin attığı Avrupa'da, Euro 2008'in ardından gözler yeniden ulusal liglere ve Avrupa kupalarına çevrildi. Takımlar yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken, transfer çalışmaları da hızla devam ediyor. Futbolun endüstri halini almasının tartışıldığı ve futbol takımları arasındaki uçurumun giderek arttığı son dönemlerde takımların transfer harcamaları da dudak uçuklatıcı rakamların ortaya çıkmasına neden oldu. 2008/2009 sezonu yaklaşırken henüz transfer dönemi kapanmamasına karşın takımlar
milyonlarca dolarlık transfer harcamalarıyla dikkatleri üzerine çekiyorlar. Kulüpler birbiri ardına yaptıkları transferlerle güçlerini artırmayı hedeflerken, bunun bedeli olarak da yüksek bonservis ücreti ödüyor. Şu ana kadar Avrupa'da transfere en yüksek para harcayan kulüplerin sıralaması şöyle:
"- FC Barcelona: 92.5 milyon euro. Kadrosuna 32 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek Daniel Alves'i katan ve bu sezon şu ana kadar Avrupa'nın en pahalı transferini gerçekleştiren Katalan kulübü, transferde şu ana kadar tam 92.5 milyon euro harcadı.
- AC Fiorentina: 50.3 milyon euro. 13 milyon euroya AC Milan'dan Alberto Gilardino'yu kadrosuna katan ve Mutu'yu takımda tutan Floransa ekibi, transfere en çok para harcayan ikinci ekip oldu.
- Olimpik Lyon: 45.2 milyon euro. Jean Makoun, kaleci Hugo Lloris ve Milan Baros gibi yıldız isimleri kadrosuna katan Fransız ekibi Olympique Lyon, listede kendine üçüncü sırada yer buldu.
- Tottenham Hotspur: 39 milyon euro. Luko Modric ve Dos Santos gibi genç yıldızlara yönelen Ada kulübü, transfere en çok para harcayan dördüncü kulüp konumunda.
- AC Milan: 36.5 milyon euro. Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Ronaldinho'yu kadrosuna katarak tüm dikkatleri üzerine çeken İtalyan kulübü, bu transferin maliyetiyle de listede kendisine beşinci sırada yer buldu."
Kulüplerin yıldız futbolcular için ödediği ücretler bu seviyelerde dolaşırken, transfer dönemini karlı kapatacak takımlar da var. Oyuncularını başka kulüplere satarak en çok bonservis geliri elde eden 5 kulüp ise şöyle:
"- FC Sevilla: 56 milyon euro. Kadrosundan şu ana kadar Daniel Alves, Seydou Keita ve Christian Poulsen'i gönderen İspanyol kulüp, bu oyuncuların bonservis bedeli olarak 56 milyon euroyu kasasına koydu.
- US Palermo: 53.3 milyon euro. Amauri ve Barzagli gibi yıldızlarını kaybeden İtalyan kulübü, şu ana kadar toplam 53.3 milyon euro bonservis geliri elde ederek ikinci sırada yer aldı.
- FC Barcelona: 45.5 milyon euro. Transfere en çok para harcayan kulüpler sıralamasında ilk sırada yer alan Barcelona, Ronaldinho'dan gelen bonservis ücretiyle birlikte elde edilen gelir sıralamasında üçüncü sıraya yükseldi.
- Udinese: 29.2 milyon euro. Andrea Dossena ve Asamoah gibi yıldızlarını kaybeden ve Beşiktaş'ın da Sivok ve Zapotocny transferlerinden dolayı 9.2 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği İtalyan kulübü, listenin dördüncü sırasında yer aldı.
- Dinamo Zagreb: 29.2 milyon euro. Luko Modric gibi geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen oyuncusunu yüksek bir bonservis ücretiyle Tottenham Hotspur'a satan Dinamo Zagreb, kendisine listenin beşinci sırasında yer buldu."
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline