Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-07-2008, 10:26   #1
gnber'K'artal
 
gnber'K'artal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
belçika takımında ilginç uygulama

Belçika Birinci Futbol Ligi'ne bu sezon yükselen Afc Tubize, idmanlarını 07.00'de başlatıyor. Her gün aynı saatte idmana gelen profesyonel futbolcular saat 05'de yataklarından kalkarak, kahvaltı etmeden 1 saat düz koşu yapıyorlar.

Kulübün başkanı Raymond Langendries yaptığı açıklamada, taraftarlarının da her sabah erken kalkarak işe gittiğini belirterek, “Taraftarlarımız o saatte kalkıp işlerine gidiyorsa, bizim futbolcularımız neden o saatte işbaşı yapmasın? ben antrenörümüzün uygulamasını destekliyorum” diye konuştu.
Antrenman programında futbolcular saat 07.00'den itibaren 1 saat boyunca düz koşu yapıyorlar ve ardından kahvaltıya geçiyorlar. Saat 09.30'da yine idman yapan oyuncular 14.30'da da üçüncü idmanla günü tamamlıyorlar.
AFC Tubize'nin ortasaha oyuncusu Alan Haydock yaptığı açıklamada, “Her sabah 06.00'da kalkıyorum ve ancak yetişebiliyorum. Ancak bazı takım arkadaşlarım stattan çok uzakta oturuyorlar ve onların en geç 05.00'de kalkmaları gerekiyor. Bu sezon ilk kez birinci ligde oyanayacağız ve bundan şeref duyuyoruz. Bunun için de bu program bizi etkilemiyor” dedi.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan VUB Üniversitesi'nde profesyonel sporla ilgilenen Prof. Romain Meeusen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, uygulamayı çok sağlıklı gördüğünü belirkerek, “Erken saatte spor yapmak çok iyi bir olay. Ancak her insanın bioritmi farklıdır. Eğer oyuncuların arasında geç saatte yatan varsa uygulamanın başında zorlanacaktır ama daha sonra bu alışkanlık haline gelecektir” şeklinde konuştu.
Belçika Birinci Futbol Ligi'ndeki diğer tüm takımlar saat 10.00'da idmana başlıyor.
__________________
Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar. Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar. Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık. Kargalar Sürüyle KARTALlar Yalnız Uçar.
gnber'K'artal Ofline   Alıntı ile Cevapla