Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-07-2008, 10:33   #1
gnber'K'artal
 
gnber'K'artal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
tembelliğin nedeni bulundu

Click the image to open in full size.Yürümenin bazılarına basit, bazılarınaysa üstesinden gelinemeyecek kadar zor gelmesinin nedeni bulundu.

Yürümenin bazılarına basit, bazılarınaysa üstesinden gelinemeyecek kadar zor gelmesinin altında genler yatıyor olabilir.
Kuzey Karolayna Üniversitesi'nden bilim adamları, fareler üzerinde yaptıkları bir araştırmada, 6 kromozom bölgesinin fiziksel eyleme yatkınlıkla büyük ölçüde ilgili olduğunu buldu.
Aynı ekip, başka bir araştırmadaysa epistazi (bir özelliğin, aynı özelliğin farklı olarak ortaya çıkmasını sağlayan birbirinin eşgeni olmayan genlerce etkilenmesi ya da eşgeni olmayan genlerin birbirlerini etkilemesi) adı verilen kalıtımsal bir etki sayesinde farelerde fiziksel eylem düzeyini denetleyen başka 17 genetik bölgeyi belirledi.
İlgili genlerin, farelerde farklı davranışlardan sorumlu olduğu ve bazı farelerin az, bazılarınınsa daha dinamik olmasını sağladığı görüldü.
Araştırmacılar, bu sonuçların insanlar için tam olarak geçerli olmayabileceğini ancak fiziksel eyleme yatkınlığın derecesinin kalıtımsal olabileceği konusunda fikir verdiğini belirttiler.
Daha önceki araştırmaların genlerdeki değişikliklerin, farelerin beyninde önemli farklılıklara neden olarak, hayvanların fiziksel etkinlik düzeylerine ışık tuttuğunu gösterdiğini söyleyen araştırmacılara göre, genlerin büyük bir bölümü, sinirler arasında iletimi hızlandıran maddelerden olan dopaminin düzenlenmesinden sorumlu.
Konuya ilişkin makaleler Physiological Genomics ve Journal of Heredity dergilerinde yayımlandı.
__________________
Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar. Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar. Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık. Kargalar Sürüyle KARTALlar Yalnız Uçar.
gnber'K'artal Ofline   Alıntı ile Cevapla