Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-07-2008, 15:12   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Karadziç'in yakalanmasına tepkiler

Soykırım suçlamasıyla aranan Bosnalı Sırp lideri Radovan Karaciç'in yakalanması büyük yankı uyandırdı.
Richard Holbrooke, 1995 yılında bosna için Dayton Barış Anlaşması'na arabuluculuk yapan ABD'li diplomat:

"Bu tarihi bir gün. Dünyadaki en kötü adamlardan biri, Avrupa'nın Usame Bin Ladin'i sonunda yakalandı. NATO'nun başarısızlıklarına devam etmesi ve onu Sırpların yakalaması dikkat çekicidir. Büyük, çok büyük bir cani kamusal alandan silinmiştir."

Haris Silaciç, Bosna Cumhurbaşkanlığı Kurulu Başkanı:

"Kanımca kutlanacak bir durum yoktur. Ancak bir rahatlama vardır. Çünü çok beklediler. Bu durum, uluslararası toplum için, adalet mücadelesi için ve elbette Sırbistan için bir yüzkarasıydı. Şimdi bunun daha iyi bir işbirliğinin yolunu açacak ve dünyanın bu bölümünde bir iyileşme sağlayacak olmasına memnunum."

Lilyana Zelen-Karaciç, Radovan Karaciç'in karısı:


"Telefon çaldığında, kötü birşey olduğunu biliyordum. Şoke oldum, kafam karmakarışık oldu. En azından şimdi onun hayatta olduğunu biliyoruz."

Beyaz Saray Basın Sekreterliği'nin açıklaması:

"Sırbistan hükümetini kutluyor, bu operasyonu yürüten kişilere profesyonellikleri ve cesaretleri için teşekkür ediyoruz. Bu operasyon, Sırp hükümetinin Eski Yugoslavya için Uluslararası Ceza Mahkemesi (YUCM) ile işbirliği sözünü tutma kararlılığının önemli bir göstergesidir."

"Yakalamanın zamanlaması, Srebrenitza'da 7,000'i aşkın Bosnalının katledilmesinin anılmasından günler sonra gelmesi, özellikle çok yerinde olmuştur. Savaştaki zulmün kurbanlarını anmak için, failleri yargı önüne çıkarmaktan daha iyi bir anma olamaz."
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla