Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-07-2008, 16:26   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Devletin parası ile 60 bin mermi sıktılar

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı düğün töreninde roket, Bixi ve Kanas marka ağır savaş silahlarıyla havaya rastgele ateş açılması üzerine Beytüşşebap Kaymakamlığı harekete geçti. Düğün sahibi ve beraberindeki 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Aşiret liderinin oğlunun düğün töreninde 60.000 mermi sıkıldı.

Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak, savaş alanına dönen düğünle ilgili gerekli incelemelerin sürdüğünü ifade ederek, havaya ateş ettikleri ileri sürülen 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını billdirdi.

Uzunparmak, şunları söyledi:
"Kamera görüntülerinden tespit ettiğimiz düğün sahibi Muhsin Yaramıs ile 8'i geçici köy korucusu olmak üzere 11 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Havaya rastgele ateş açmak yasak, bunlar hepsi ince detayına kadar inceleniyor."

Öte yandan İlçe Jandarma Komutanlığı düğün sonrası geniş inceleme başlattı. Jandarma, düğünde kullanılan silah ve mühimmatların devlete ait olup olmadığını araştırırken, 8 köy korucusu hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı öğrenildi.

Silahların gövde gösterisine dönüşen düğüne katılan Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun ise yaşananları eleştirerek, "Düğünde havaya silahlar ile ateş açıldığını bilseydik gitmezdik. Resmen bir silah şovu yapıldı. Ortalık bir anda savaş alanına dönüştü. Çocukların psikolojisi bozuldu. Ben bu tür şeylere karşıyım. Bundan böyle davet edileceğim düğünlere bir süre gitmeme kararı aldım" şeklinde konuştu. Şırnak'taki düğünün bir süre daha konuşulacağı görülüyor.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla