Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-07-2008, 22:20   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Böyle canilik görülmedi!

Güngören'de 45 günlük evli 28 yaşındaki mimarı döverek öldürdükleri, cesedini atık variline koyup üzerine de beton döktükten sonra boş araziye attıkları ileri sürülen 11 kişi adliyeye sevk edildi.
Click the image to open in full size.



Cinayetin bir numaralı zanlısının, üzerinden şüpheleri atmak için öldürdüğü Cevat Şahin'in babasıyla birlikte Savcılığa giderek kaçırıldığını ileri sürdüğü öğrenildi.

Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na 12 Temmuz 2008 tarihinde yapılan ihbardan yola çıkan polis bir cinayeti ortaya çıkardı. Mobilyacılık yapan gayrimenkul zengini Hakverdi Şahin savcılığa verdiği dilekçesinde oğlu Cevat Şahin'in 11 Temmuz 2008 tarihinde kaçırıldığını, kaçıranların fidye amacı taşıdıklarını ileri sürdü. Hakverdi Şahin'in adliyeye, ortak iş yaptığı Abdulkadir E. ile birlikte gittiği öğrenildi.

Savcılık şikayetinden sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Konuyu araştıran polis, 15 Temmuz'da Silivri Gümüşyaka'da bir ihbar üzerine boş arazide bulunan atık varilinden, üzerine beton dökülmüş halde Cevat Şahin'in cesedinin çıkarıldığı bilgisine ulaştı. Jandarmaya yapılan ihbar üzerine bulunan cesedin, üzerine dökülmüş betonun kırılması üzerine ortaya çıktığı öğrenildi. Yapılan otopsi incelemesinde ise Şahin'in varile konulmadan önce işkence ile dövülerek öldürüldüğü belirlendi.

Soruşturma kapsamında adliyeye yapılan başvuru sonrasında Cevat Şahin'in telefonunu da takibe alan polis, kaybolmadan önce son görüşmesini Abdulkadir E. ile yaptığını belirledi. Polis, resim ve adresini tesbit etmek için Güngören Ahmet Nazif Gürmen Mahallesi muhtarlığında yaptığı araştırma sonrasında Abdulkadir E.'nin kaçtığını belirledi. Bunun üzerine kaçan şahsın kardeşi Süleyman E.'nin adresini belirleyen polis, binanın garajında bazı yerlere fayans döşendiğini, ayrıca otomobillerini yıkamaya götürdüklerini öğrendi. Zanlıların delil karartmaya çalıştığı ihtimalini de gözönünde bulunduran polis, 18 Temmuz 2008 tarihinde yaptığı operasyonda firari Abdulkadir E.'nin kardeşleri Süleyman, Veysel ve Halil İbrahim E.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler arasında mahalle muhtarlığında aza ve sekreter olarak görev yapan, Ruken T.'nin de bulunduğu, Abdulkadir E.'ye polis tarafından arandığını bildirerek kaçmasına yardımcı olduğu ileri sürüldü. Süleyman E.'nin garajında ve oto yıkamaya götürdükleri araçta yapılan aramalarda Cevat Şahin'in kan izine rastlandığı iddia edildi.

Gözaltına alınan zanlıların ifadelerine göre Cevat Şahin'in babası Hakverdi Şahin ile Abdulkadir E.'nin ortak iş yapmaya karar verdikleri öğrenildi. Ancak Şahin'in, Abdulkadir E.'den önce oğluyla konuşup ikna etmesini istediği öne sürüldü. Cevat Şahin'in bu ortaklığı istememesi üzerine cinayet planının uygulamaya konulduğu ileri sürüldü. Abdulkadir E.'nin konuşmak için Güngören Mc Donald's'ın önüne çağırdığı Cevat Şahin'i, kardeşi Süleyman E.'nin evine götürdüğü, burada bekleyen Yavuz A., Serdar Y., Çelik D. ve Süleyman E. ile birlikte yumruk, sopa ve kürekle döverek öldürdükleri, 3 gün cesedi garajda sakladıktan sonra bir atık variline koyup üzerine de beton döktükleri iddia edildi. Daha sonra da varili Silivri Gümüşyaka'da yol kenarına 100 metre uzaklıkta boş bir araziye terkettikleri öne sürüldü.

Halen kayıp olan Abdulkadir E.'nin, cinayetin baş mimarı olmasına rağmen üzerinden şüpheleri atmak için baba Hakverdi Şahin'i savcılığa götürdüğü öğrenildi. Karaköy'de Paşa Elektronik isimli dükkanın sahibi olduğu öğrenilen Abdulkadir E.'nin arandığı öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan zanlılar, Eyüp Adliyesi'ne sevk edildi.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla