Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-07-2008, 09:21   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bisiklet almayan ailesiyle 23 yıldır konuşmuyor!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı bir köyde oturan ve bugün 30 yaşında olan Suat Tek, bisiklet almadıkları için küstüğü ailesi ve yakınlarıyla 23 yıldır konuşmuyor.

Bin 800 nüfuslu köyde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Rıdvan-Medine Tek çiftinin 3 çocuğundan biri olan Suat Tek, 7 yaşından itibaren ailesi ve yakınlarıyla konuşmamaya başladı. İlköğretimini köyündeki okulunda tamamlayan, ilkokulun ardından Meslek Lisesine giden ve burada da hem öğretmenleri hem de arkadaşlarıyla konuşan Suat Tek, onun dışında ailesi, yakınları ve köy sakinleriyle konuşmama inadını sürdürdü. Tekirdağ'da askerliğini yaptığı sırada da çevresiyle konuşarak iletişim sağlayan Suat Tek vatani görevini tamamlayıp, köyüne döndüğünde yine konuşmadı. Suat Tek, bu süre içinde ailesi, yakınları ve köy sakinleriyle yazarak iletişim sağladı.

AA muhabirinin sorularını da yazıyla yanıtlayan Suat Tek, neden konuşmadığına yönelik soruya, ''Konuşmamamın hiç nedeni yok. İçimden gelmiyor. Bilmiyorum'' yanıtını verdi. Memurun ''Eş olarak kabul ediyor musun'' sorusuna, yazıyla ''evet'' yanıtını vererek evlendiği Azerbaycanlı eşinden boşanan Tek, boşanma işlemlerinin yürütüldüğü mahkemede de yine yazarak derdiğini anlattığını belirtti. Torununun fiziki ve ruhsal açıdan hiçbir eksikliği olmadığını belirten Veysel Zeybel ''Konuşması için elimden geleni yapıyorum, ama bir türlü başaramıyorum. Bugüne kadar birçok doktora gittik. Durumun psikoljik olduğunu söylediler. Bir türlü soruna çözüm bulamadık'' diye konuştu.

#diger .igg:link,#diger .igg:active,#diger .igg:visited{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#446aca;text-decoration:underline}#diger .igg:hover{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#cb1717;text-decoration:underline}#diger .nA:link,#diger .nA:active,#diger .nA:visited{font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none}#diger .nA:hover{font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none}#diger .nD:link,#diger .nD:active,#diger .nD:visited{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666;text-decoration:none}#diger .nD:hover{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666;text-decoration:none}#diger .i{border-bottom:1px solid #cecece;margin:0 20px 0 20px;padding:0 10px 0 10px;color:#666}#diger .iG{padding:0 10px 0 10px;color:#666}
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla