Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-07-2008, 13:18   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Suna Pekuysal son kez sahneye çıktı

Yıldızlar yağsın üstüne..."
Click the image to open in full size.Ameliyat sonrası kalp yetmezliğinden hayatını kaybeden ünlü sanatçı Suna Pekuysal, sanatçı arkadaşları, yakınları ve akrabaları tarafından gözyaşları arasında uğurlandı. Tiyatro sahnesine konan tabutu başında sanatçılar saygıyla eğilirken, dostları Pekuysal'ın sahnede ölmeyi çok arzuladığını belirtti.

Evinde düşerek kalça kemiğini kıran ve ardından geçirdiği ameliyat sonrası kalp yetmezliğinden hayatını kaybeden 75 yaşındaki Suna Pekuysal için Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde bir tören düzenlendi. Birçok tiyatro ve sinema eserinde rol alan Suna Pekuysal için düzenlenen törene çok sayıda sanatçı dostu, yetiştirdiği öğrencileri ve oğlu Sait Ali Göknar katıldı. Son kez tiyatro sahnesine çıkan Pekuysal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu önünde sanatçı arkadaşları saygıyla eğildi.

Pekuysal'la 14 yıl boyunca aynı sahneyi paylaşan Zihni Göktay'ın olayın şokunu ve üzüntüsünü yaşadığı görüldü. Göktay, ablasını kaybettiğini belirterek, "O kadar yakınımdı ki. Sahne dışında da herşeyimi danışır ve paylaşırdım. 14 yıl omuz omuza Lüküs Hayat'ı sahneledik. Bizim en ufak telefon görüşmemiz bile 1,5 saat sürerdi. Son rahatsızlığında da telefonla görüştük ama hastaneye gelmememi istedi. 'Ameliyattan sonra kendime geleyim ondan sonra ziyaret edersin' dedi. Ancak bugün buradayız." diye konuştu.

Pekuysal'ın 60 senelik arkadaşı olduğunu söyleyen tiyatrocu Jeyan Tözüm de, onun cıvıl cıvıl halini ve tatlı gülüşünü çok özleyeceğini belirtti.
Sinemada birçok filmde beraber rol alan Şemsi İnkaya ise, bir insana büyük küçük herkesin "abla" diyebilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Pekuysal'ın gerek sahnede gerek özel yaşamında yıllarca saygınlığını koruduğunu belirten İnkaya, "Keşke biraz daha sahnede kalsaydı. En azından otursaydı. Onun oturmasından bile gençlerin öğreneceği çok şeyler vardı." dedi.
"Suna sahneye çıktığında dimdik dururdu, başkalaşırdı" diyen tiyatrocu Tomris Oğuzalp de Pekuysal'ın kendisi için ölmediğini söyledi.
Pekuysal'ın oynadığı birçok filmin yönetmeni olan Ülkü Erakalın, "İyi ki onunla çalışmışım. Özel hayatında biraz hırçındı. Ancak sahneye çıktığında bundan eser kalmazdı. Ben sanatçının ölmeden alkışlanması gerektiğine inanıyorum. Onu çok özleyeceğiz." şeklinde konuştu.
Avrupa Yakası isimli dizide rol alan sanatçı Hümeyra ise, "Ben ustamı kaybettim. İnşallah gittiği yerde mutludur. Yıldızlar yağsın üstüne..." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Pekuysal için düzenlenen tören saygı duruşunun ardından sanatçının özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. Törende ölen sanatçılar için yakılan bir mum Pekuysal'ın kadim dostu Zihni Göktay tarafından sahneye taşındı. Göktay, kalabalık arasında güçlükle ilerleyerek mumu bırakırken, ağlayarak defalarca tabutu öptü.
Törende bir konuşma yapan oğlu Sait Ali Göknar ise, salonu dolduran kalabalığı duygulandırdı. Kendisinin bir kişi değil birçok kişi olduğunu belirten Pekuysal'ın oğlu, "Ben izlediğim her oyunla, okuduğum her romanla çoğaldım. Tiyatro bana herşeyi yaşattı ve özgürleştirdi. Bunu annem sayesinde yaşadım. Annem bana ve herkese oynadığı oyunlar sayesinde birden çok can verdi. Yaşasın tiyatro, yaşasın Suna Pekuysal ve yaşasın anacığım." dedi.
Törenin ardından Suna Pekuysal'ın cenazesi Reşat Nuri Sahnesi'nden alınarak namazın kılınacağı Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürüldü.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla