Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-07-2006, 17:38   #35
AloneWolf
 
AloneWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ZICO BİR KUMARDIR!..Click the image to open in full size.

Fenerbahçe'nin 100. yılında takımı emanet ettiği Brezilya ve dünya futbolunun gelmiş geçmiş en önemli yıldızlarından biri olan Zico ile ilgili geldiği ülke olan Japonya'dan bir gazeteci ilginç değerlendirmelerde bulundu..


İşte, Japon gazetesi Yomiuri'den Jim Allen Yeni Şafak için yazdığı yazı;

Zico'nun oyunculuk kariyerine kimsenin bir laf kondurması mümkün değil. Teknik direktörlüğünde fazla bir tecrübesi yok. Deneyimsiz olması nedeniyle taktiksel hatalar yapıyor. Bir süre CFZ'de çalıştı ve sonrasında milli takım ona teslim edildi. Almanya'da Jurgen Klinsmann nasıl sürekli Amerika'da bulunması nedeniyle eleştirilyorsa, Zico da Japonya'yı Brezilya'dan yönetmeye çalıştı. Bu nedenle medyadan büyük tepkiler aldı.

Milli takımdaki en büyük hatası Japonya'yı Brezilya gibi oynatmaya çalıştı. Oyunculara serbestlik verdi. Bugüne kadar organize bir şekilde oynamaya alışmış olan bir takımı, bireyselliğe iterek yanlış bir yol seçti. Teknik kapasitesi kısıtlı oyunculardan kurulu Japonya'yı 3-5-2 oynatmaya çalıştı. Sistem gereği defansta büyük açıklar verildi. Uzun yıllar Japonya'da yaşamasına karşın tek kelime Japonca öğrenmedi.

"Zico'un pozitif yanları hiç yok mu?" diye sorulacak. Tabii ki var. Oyuncularla muhteşem diyalog kurabiliyor. Brezilyalı olmasından kaynaklanan bir sıcaklığı var. Kendisi dünya futbolunun yaşayan en büyük yıldızlarından biri. Bu da futbolcular üzerinde ayrı bir etki yapıyor. Tüm futbolcular kendisine saygı gösteriyor. İdmanlara çok önem verir. Antrenmanda kaytaran oyuncuların ilk 11'de şans bulması neredeyse imkansız gibi. Zico bir kumardır. "Tutmaz" diyemem. Ona biraz sabır gösterilmeli. Türk basınına bu konuda büyük iş düşüyor.
__________________
.uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp
AloneWolf Ofline