Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-07-2008, 20:07   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Pide fırınlarına AB standartı

Gaziantep Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, pide fırınlarına AB standardı getireceklerini söyledi.
Click the image to open in full size.


Yılmaz, Gaziantep'te oldukça yaygın olan pide fırınlarının belirli bir standartta üretim yapmaları amacıyla Tarım İl Müdürlüğü olarak başlattıkları çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Tarım Bakanlığı tarafından AB uyum paketi kapsamında ekmek üretimine belirli bir standart getirildiğine dikkati çeken Yılmaz, ''Türkiye'de maalesef bir çok ekmek fabrikası veya pide fırını belirli bir standart ekmek üretimini yapmadıklarını yapılan denetimlerde gördük. Bu durumda halkın genel sağlığının bozulmasına yol açıyor. Bizde ekmek üretimine belirli bir standart getirmek için bir çalışma başlattık'' diye konuştu.

Gaziantep'te 950 pide fırını bulunduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu fırınların tamamını yaklaşık 6 ay önce denetledik. Denetimler sırasında, üretim izni, çalışma ruhsatı ve çeşitli fiziki eksiklikleri bulunan fırınların bu eksikliklerini bir tutanakla tespit ettik. Fırın sahiplerine bu eksiklikleri yazılı olarak bildirdik. Onlara bu eksiklikleri en kısa sürede gidermeleri için süre verdik. Yaklaşık bir aydır ikinci kez denetimlere başladık. Bu denetimler sırasında öncelikle süre verdiğimiz fırın sahiplerinin eksiklikleri giderip gidermediklerine bakıyoruz.''

Yılmaz, halkın genel sağlığı ile oynayan ve üretim izni olmadan üretim yapan tüm gıda firmalarına karşı denetimleri artırdıklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Halkımızın sağlığı bizim için çok önemli, pide fırınlarımıza AB standardı getiriyoruz. 950 pide fırınını ikinci kez denetliyoruz, son uyarılarımızı dikkate almayan pide fırınlarına bin YTL para cezası ardından kapatma cezası vereceğiz. Çünkü, bazı işletme sahipleri ısrarla ve inatla halkın genel sağlığını hiçe sayarak bozuk hammaddeyle ve hijyenik olmayan ortamda üretim yapmaya devam ediyor. Biz bu işletmelere karşı ilk etapta para cezası ardından yanlışında ısrar etmesi durumunda ise devletimizin bize verdiği kapatma cezası yetkisini kullanmaktan kaçınmayacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.''
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla