Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-07-2008, 09:37   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türkiye'de ilk 'iki bombalı' saldırı... PKK üstlenmedi

Türkiye'de ilk 'iki bombalı' saldırı... PKK üstlenmedi

NAMIK DURUKAN Ankara

İstanbul Güngören'de "iki bomba" kullanılarak gerçekleştirilen patlamaların, Türkiye'de ilk defa yapıldığı belirtilirken, bu eylem türünün daha önce İsrail'de yapılan saldırılara benzerliği dikkati çekti. Saldırıların PKK tarafından yapıldığı şüphelerine karşın, örgüt üstlenmedi.
İki bomba kullanılarak gerçekleştirilen saldırıların, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, (TSK) PKK'ya karşı son haftalarda Güneydoğu Anadolu'da ve Kuzey Irak'ta yürüttüğü etkili kara ve hava harekâtlarına misilleme amacıyla yapıldığı iddia edildi. Örgüte büyük zayiat verdiren bu harekâtlara karşın, PKK saldırıları üstlenmedi. Örgüte yakın bir kaynağın, PKK'nın Kandil Dağı'ndaki üst düzey bir yöneticisinden aktardığı bilgiye göre; örgüt saldırıyı "Bizimle ilgisi yok" diyerek reddetti. İki bomba kullanılarak meydana gelen patlamanın, PKK tarafından daha önce büyük kentlerde gerçekleştirilen bombalı saldırılarla benzerlik göstermediği de belirtildi.
İsrail'dekilere benzer
Saldırının önce bir ses bombası, ardından asıl bombanın patlatılarak gerçekleştirilmesi, İsrail'de gerçekleştirilen bombalı saldırıları anımsattı. Bu tür saldırılar daha önce, Filistinli örgütler tarafından İsrail'e, İsrail tarafından ise Filistin ve Lübnan'a karşı gerçekleştirilen eylemlerle parallellik gösterdi. Böylesi bir eylemin, profesyonelce hazırlandığı belirtilirken, saldırının El Kaide tarafından yapılmış olma ihtimalinin yanı sıra, PKK'nın TSK'nın saldırılarına misilleme amacıyla gerçekleştirdiği yeni bir eylem türü olma olasılığı üzerinde de duruldu.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla