Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-07-2008, 22:14   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Adli Tıp önünde yaşanan dramlar

Güngören'deki patlamada hayatını kaybeden 17 kişiden 14'ünün cenazeleri morgdan alındı.

Click the image to open in full size.
Güngören'deki patlamada hayatını kaybeden 17 kişiden 14'ünün cenazeleri, yakınlarınca Adli Tıp Kurumu morgundan alındı.

Olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, Adli Tıp Kurumu'na gelerek bekleme salonunda otopsi ve işlemlerin bitmesini bekledi.

Bu sırada gazetecilerin soruları üzerine, hayatını kaybedenlerden Servet Asan'ın arkadaşı Emin İlkbahar, Asan ile patlamadan önce olay yerine yakın bir kahvehanede oturduklarını söyledi.

İlk patlamadan sonra, arkadaşlarının Servet Asan'ı evine götürmek istediğini fakat Asan'ın eve gitmeyerek yaralılara yardım etmeye çalıştığını anlatan İlkbahar, ''Yaralananlara yardım etmek isterken, ikinci patlamada hayatını kaybetti. Olay, anlatılacak gibi değil'' dedi.

Şeyma Özkan'ın, ismini vermek istemeyen bir yakını da çocuğun, evin balkonunda otururken şarapnel parçası isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

KUZEN ÇOCUKLAR DOĞUM GÜNÜ ALIŞVERİŞİNDE ÖLDÜ
4 yaşındaki Taha Yıldızlı'nın babası Hüseyin Yıldızlı, oğlunun, aynı olayda hayatını kaybeden 3 yaşındaki kuzeni Aleyna Çelik ve anneannesi ile alışveriş yapmak ve dondurma yemek için dışarı çıktığını, bu sıradaki patlamada hayatını kaybettiğini öğrendiğini söyledi.

Ümraniye'de oturduğunu dile getiren Yıldızlı, eşi ile arasındaki sorun nedeniyle tek çocuğu Taha Yıldızlı ile bir süredir görüşemediğini dile getirdi. Çocuğunu bugün morgda gördüğünü anlatan Yıldızlı, ''Gözleri açık gitmiş'' dedi.

Taha Yıldızlı'nın cenazesinin, şehir dışından yakınlarının gelmesinin ardından yarın teslim alınarak Sütlüce Mezarlığı'nda toprağa verileceği ifade edildi.

3 yaşındaki Aleyna Çelik'in yakınları da küçük kızın 30 Temmuzda doğum günü olduğunu, hediye almak için teyzesi, annesi ve anneannesi ile dışarı çıktığı sıradaki patlamada hayatını kaybettiğini aktardı.

Yakınları, küçük kız ile kuzeni Taha Yıldızlı'nın hayatlarını kaybettiği olayda Çelik'in annesi ve anneannesinin de yaralandığını belirtti.

HAMİLE KADIN VE BEBEĞİ KURTARILAMADI
Filiz İkiz'in kardeşi Veysel Çağlar, kız kardeşinin, eniştesi İlhan İkiz ile kısa süre sonra doğacak bebekleri için alışveriş yapmak üzere dışarı çıktıkları sırada ilk patlamanın meydana geldiğini, İlhan İkiz'in olayda yaralananlara yardım etmek isterken ikinci patlamada eşini kaybettiğini anlattı.

Çağlar, ablasının sorunlu bir hamilelik geçirdiği için dışarı çok fazla çıkamadığını da ifade etti.

İkiz'in yakınları, olayda bebeğini kaybeden hamile kadının hastanede kurtarılamadığını söyledi.

Olayda hayatını kaybeden 17 kişiden, Hayrettin Güler, Şeyma Özkan, Macide Aydan, Alim Mantarcı, Aleyna Çelik ve Filiz İkiz'in de aralarında bulunduğu 14'ünün cenazeleri, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Cenazelerden bazılarının şehir dışına gönderileceği ifade edildi.

Bu arada Kızılay, Adli Tıp Kurumu'nda bir stant kurarak, cenaze sahiplerine meyve suyu ve bisküvi ikram etti. Bahçelievler Belediyesi de su dağıttı.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla