"
Beşiktaş’ı çok beğendim Can BARTU permalink Schalke’yi 2-1 yenen Beşiktaş, futboluyla da gözdoldurdu. Yeni transferler, siyah beyazlıların gücüne ne katar?
SCHALKE maçında Beşiktaş, çok önemli bir sınav verdi. Bu karşılaşmada
Ertuğrul Sağlam bir anlamda kafasındaki ideal 11’i sahaya sürdü. Savunmada forma giyen yeni transferlerden
Zapotocny ve
Sivok’u iyi buldum. Beşiktaş’a faydalı olacakları kesin. Daha sezon başı ve yeni bir takıma geldiler. Kolay değil. İleriki zamanlarda takıma daha fazla uyum sağladıklarında futbolları daha da iyiye gidecek. Boş değiller.
Öncelikle Beşiktaş’ı, Schalke karşısında çok beğendim. Organize bir takım görüntüsü verdiler bana. Süratli, mücadeleci ve çabuk futbollarıyla göz doldurdular. Bundesliga’nın da güçlü bir takımıyla oynadılar. Alman Milli Takımı’na önemli oyuncular veren bir takım Schalke.
Kuranyi gibi de bir golcüye sahipler. Ne kadar hazırlık maçı etiketi olsa da Beşiktaş görüntü olarak parladı.
Tek yıldız Delgado
Bu tip maçlarda benim için sonuç önemli değildir. Ama kazanmak Beşiktaş adına tabiki güzel. Üstelik etkili futbol oynayarak da kazandılar. Ben, Beşiktaş’ın futboluna baktım. Böyle devam ederse bu sezon bambaşka bir takım izleyeceğimiz kesin.
Siyah beyazlılarda oyunu süsleyecek bir tek
Delgado var. Becerisini oyuna yansıttığında Beşiktaş’ın futbolu da güzelleşiyor. Türk futbolseveri de zaten bu tip adamları sever. Tribüne geldiğinde onu coşturacak, ona keyif verecek futbolcuyu isterler. Eskiden beri bu böyle olmuştur. Dünyada da bu böyle. Milyon dolarları, Euro’ları niçin yıldızlara sayıyorlar.
Delgado, Beşiktaş’ın yıldızı ve o sahada olduğunda siyah beyazlılar bir başka güzel oluyor.
Uğur İnceman çok iyi bir orta saha oyuncusu. Topu nereye atacağını bilen ve mücadeleci. Banko oynamalı.
Tello’nun yerine oyuna giren
Seric’in iyi bir sol ayağı var ama takıma katkı sağlayacak bir yapıda görmedim onu. İleride ne verir Beşiktaş’a bilinmez ama
Seric, Beşiktaş’ın futbolcusu değil.
Ekrem ve
Tuna da iyi oyuncular. Onların varlığıyla Beşiktaş kulübesi de güçlenecek. Bir takımın yedek kulübesi güçlü olursa, başarıya giden yolda daha emin adımlarla yürür.
Eskilerden
Holosko gözüme çarptı. Çok koşuyor ve mücadele hırsı üst düzeyde. Diğerleri görevlerini yaptı.
Cisse biraz daha düzgünleşmiş. Daha sağlam ve oyuna katkısı var.
Tello ise bildiğimiz
Tello değil. Futbolu gerilemiş. Hazırlık maçlarında yenilmezliğini koruyan Beşiktaş’ı, lig öncesi çok iyi gördüm."
Birçok Beşiktaş yazarından daha gerçekçi ve objektif bir analiz bence...
Sevgili Can Bartu beğendiyse., iyi yoldayız demektir..