Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-07-2008, 21:52   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Metrobüsler sefere çıkamıyor...

Click the image to open in full size.






Meraklı sürücüler SEYREDERKEN KAZA YAPIYOR..







İETT, fiyatlarından dolayı tartışmalara neden olan ve ’tip onay belgesi’ nedeniyle sefere başlaması 18 ayı bulan 26 metrelik Phileas marka metrobüs araçlarından vazgeçti.

2.5 TRİLYONLUK METROBÜSLER SEFERE ÇIKAMIYOR
Hollanda’dan tanesi 1 milyon 200 bin Euro’ya satın alınan 50 Phileas marka aracın yenisi ısmarlanmayacak. Metrobüs sisteminde aracı yerine, altı ayda teslim edilebilen, 415 bin Euro’luk Mercedes Capasity marka 19 metrelik otobüsler kullanacak. İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, Topkapı-Avcılar hattının önce Zincirlikuyu’ya 2008 sonuna kadar da Kozyatağı’na kadar ulaşacağını belirterek, günde 1 milyon yolcu hedeflediklerini söyledi. Şu anda 150 Capasity marka otobüs ile 50 Phileas metrobüs aracı olduğunu belirten Mehmet Öztürk, "Hesaplarımıza göre bir araç. günde 3 bin yolcu taşıyabiliyor. Uzayan hatta talebi karşılayabilmek için acilen 100 uzun araca daha ihtiyacımız var" dedi.

MERCEDES ALINACAK
Öztürk, altı ayda üretilen Phileas’ların Türkiye’ye yeni giren bir araç olduğu için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan ülkede kullanılabilmesi için gereken "Tip belgesi"ni almasının 18 ayı bulduğunu belirterek "Bizim uzun süre beklemeye tahammülümüz yok. Bu nedenle 26 metre boyunda 350 yolcu kapasiteli Phileas marka metrobüs araçları yerine 19 metre 68 santim boyundaki 250 yolcu kapasiteli Mercedes Capasity otobüsleri alacağız" dedi.

MERAKLI SÜRÜCÜLER SEYREDERKEN KAZA YAPIYOR
İETT, Topkapı-Avcılar metrobüs hattında kullanılmak üzere tanesi 1 milyon 200 bin Euro’ya Hollanda’dan 50 Phileas satın aldı. Fiyatı nedeniyle tartışmalara neden olan metrobüs araçlarının ilki açıklanandan ancak beş ay sonra İstanbul’a gelebildi. Mart’tan itibaren gelen araçlardan dördü teslim alındı. Ancak tip onayları alınan metrobüsler, Edirnekapı Garajı’na çekildi. Buradan sefere başlayacağı Topkapı’ya kadar trafikten gitmek zorunda kalan araçlar, meraklı sürücülerin bakarken, kaza yapmaları yüzünden kullanılamıyor. Metrobüs araçları, Avcılar’daki yeni garaj bittikten sonra kullanılacak.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla