Konu: KEYfe keder
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2008, 08:16   #1
AsiRuh
 
AsiRuh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
KEYfe keder

Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.












KEYfe keder

Türkiye günlerdir KEY ödemelerine kilitlendi... Yüksek alanların yüzü gülerken, hayal kırıklığı yaşayanlar isyan etti. Parayı beğenmeyenlerin itiraz hakkı mevcut.



YÜKSEK ALANLARA İLAÇ GİBİ GELDİ
Türk halkının son günlerde terörden sonra en fazla konuştuğu konu KEY ödemeleri... Önceki gün başlayan ödemelerde memnun olanlar da var, hayal kırıklığı yaşayanlar da... Daha önce de duyurduğumuz gibi 1 ila 50 YTL arasında alacağı olduğunu öğrenenlerin yüzü asıldı.

DİLEKÇEYLE İTİRAZ EDEBİLİRSİNİZ
Aldığı parayı beğenmeyenlerin Ziraat şubelerine başvurması, işlemleri yavaşlatıyor. İtiraz etmek isteyenlerin bir dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurması gerekiyor. Dilekçelere 1987- 95 arasında çalıştığınızı gösterir belgeyi eklemeniz de yararınıza olacaktır.

***

KEY'fi kaçanın itiraz hakkı var

KEY ödemelerinin ikinci gününde de birçok hak sahibi umduğunu bulamadı. Hesaplar birbirini tutmadı. İtiraz için son tarih 27 Ekim....

Önceki gün ödenmeye başlayan KEY paralarıyla ilgili hak sahiplerinin isyanları sürüyor. Gazetemizi de telefonla arayan yüzlerce KEY mağduru, ya isminin çıkmamasından ya da kendisine çok az para tahakkuk ettirilmesinden şikayetçi.

BAŞVURU ADRESİ BELLİ
Nereye başvuracakları konusunda bilgi sahibi olmayan hak sahipleri Ziraat Bankası şubelerine giderek buradaki işlemlerin de yavaşlamasına yol açıyor. Oysa, banka memurları sadece önlerine gelen listelere göre ödeme yaptıkları için itirazlara cevap veremiyor. Uzmanlar, başvuruların öncelikle çalışılan kuruma, buradan sonuç alınamadığı takdirde de paraların yatırıldığı Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilgili birimine yapılması gerekiğini söylüyor. Yazılacak dilekçelere, varsa 1987-1995 yılları arasında çalıştığınızı veya paranızın yattığını gösteren belgeleri de eklemeniz gerekiyor. Bu arada Ziraat Bankası şubelerinden parasını çeken hak sahiplerinin mutlaka makbuz almaları öneriliyor. Bazı hak sahiplerinin 1 YTL'lik ödemeler için makbuz almadığı, bunun da itiraz sırasında sorunlara yol açacağı belirtiliyor.

3 AY SÜRE VAR
KEY kanunu gereği itiraz hakkı için 3 ay süre bulunuyor. Bu süre içinde yazılı olarak başvurulması gerekiyor. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle 3 aylık süre 27 Ekim 2008'de sona eriyor. Son günü beklemeden dilekçenin verilmesi, sorunun çözümü için önem kazanıyor.



Kaynak: Takvim
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
AsiRuh Ofline   Alıntı ile Cevapla