Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2008, 17:06   #1
Zeynom
♥zєуησм♥
 
Zeynom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
AKP Kapatılmadı...

Anayasa Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme 6 karşı 5 oyla AK Parti'nin kapatılmamasına karar verdi.


AK Parti kapatma davasında 6 ya karşı 5 oyla kapatma istemi reddedildi. AK parti Hazine yardımlarının yarısından mahrum bırakılacak.
Anayasa Mahkemesi aylardır bütün dünyanın merakla beklediği kararını 3 gün süren görüşmelerin ardından bugün açıkladı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç saat 18:05'de yaptığı açıklamada AK Parti'nin Hazine yardımından mahrum bırakılmasına karar verildiğini açıkladı.
Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın 14 Mart 2008'de AK Parti'nin 'laiklik karşıtı eylemlerin odağı' olduğu iddiasıyla hazırlanan iddianameyle ilgili olarak raportör Osman Canil AK Parti'nin kapatılmasına gerek olmadığı yönünde görüş bildirmişti.
Laikliğe aykırı eylemlerin odağına geldiğini tespitiyle temelli kapatılmasına karar verilmesi istemiyle bir dava açılmıştır. Bu dava ile birhlikte ekte isimleri belirtilen 61 kişinin siyasi hayattan yasaklanması talebi var.


HAKARETLERE MARUZ KALDIK

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç konuşmasının başında dava süreciyle ilgili şunları söyledi:
"Türkiye'nin gündeminde çok önemli konuların dava konusu haline getirilerek Anayasa Mahkemesi'nin önüne konmuş olması hem Anayasa Mahkemesinin hem de Türkiye'de siyasi ekonomik ve sosyal açıdan önemli sonuçlmar doğurmuştur. Bu sonuçlar nedeniyle Türkiye'de 70 milyon gözünü Anayasa Mahkesi'ne dikerek sonucu beklemek durumunda kalmıştır. Bu kararlar türban kararı diye adlandırılan ve iktidarda bulunan AK Partinin kapatılmasıyla ilgili dava en önemli iki dava olarak önümüzdeki durmakta idi. Bu davaların görüşme süreci ilme ilgili her türlü ahlaki ve insani değerler aşılarak çok büyük eleştirilere ve hakaretlere maruz kaldık.

Bu davaların görülme süreci bu mahkemenin kendi yaptığı program ve planlama çerçevesinde yürütülmektedir. Biz dışardan gelen baskılar sonucunda programlama ve planlama yapmadık. Çalışma düzenimiz neyi gerektiriyorsa olaylara o çerçevede bakmak zorunda kaldık. Önümüzde gelen davaların önemi nedeniyle biz bu davanının bir an önce sonuçlanma gerekliliğini gözardı edemezdik. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. O nedenle bu davanın ne kadar önemli olduğunu görmemezlikten gelemezdik."


SİYASİLERE ÇAĞRI

Kılıç, "Siyasi aktörlerimize burdan seslenmek istiyoruz, topluma ters gelen kurallar ve anayasa değişiklikleri varsa bu konuda sürratle uzlaşarak gerekli düzenlemelerin yapılması çağrısında bulunmak istiyoruz" diye konuştu.
__________________
bir gün herkes beşiktaşlı olmasın bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
Zeynom Ofline