Şu FB-GS derbisi tamamen bir balondur. Ben 29 yaşındayım , benim 15-16 yaşlarıma kadar yani 1994-1995 yıllarına kadar üç büyüklerin birbiriyle oynadığı maçlar basında da tüm kamuoyunda da aynı heyecanı yaratır, aynı şekilde yer bulurdu. Sonra birden bire FB-GS maçları basın tarafından yılın derbisi , yüzyılın derbisi, dünya derbisi gibi yakıştırmalarla lanse edilmeye başlandı.
Dünya derbisi dedikleri bu derbi hangi Avrupa kanalında canlı yayınlanıyor? Hangi Avrupa gazetesinde yer buluıyor? Tamamen balondur.
Yukardaki derbilerin hemen hepsinin çok önemli olmalarının sebepleri ya mezhep çatışması , ya sınıf çatışması yada siyasi çatışmalara dayanır.
Örneğin İskoçyada Celtic katoliklerin , Rangers ise protestanların takımıdır. Lazio aşırı İtalyan milliyetçilerin ,Roma ise karşı siyasi görüşte olanların takımı. River Plate , Arjantinin zengin kesiminin, Boca ise yoksul kesimi temsil eder.
Bu sebeplerle bu derbiler bir futbol maçından çok sınıfların üstünlük mücadelesine sahne olur ve çok önemlidir. FB-GS balonunun ne önemi var Allahaşkına bana bunu anlatsınlar...
Dünya derbisi dedikleri bu maçları hangi Avrupa kanalı canlı yaynılıyor ?
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. |