Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-07-2008, 17:18   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sigara yasağı Anayasa'ya aykırı

Click the image to open in full size.


Almanya Anayasa Mahkemesi, sigara içme yasağını anayasaya aykırı buldu.

Karlsruhe kentinde bulunan Anayasa Mahkemesi, Berlin ve Tübingen kentlerinden 2 birahane sahibiyle Heilbronn kentinden bir diskotek sahibinin, gelirlerinin büyük ölçüde azaldığı gerekçesiyle sigara içme yasağının kaldırılması konusunda yaptığı şikayetleri haklı buldu.Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, eyalet yönetimlerinin hem birahane ve diskotek sahiplerinin iş yapma haklarını koruyacak, hem de sigara içmeyenleri koruyacak daha az sıkı düzenleme yapılabileceğine işaret edilerek, mevcut uygulamaların şimdilik yürürlükte kalmasının, ancak 2009 yılı sonuna kadar yeni bir düzenleme yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Yeni düzenleme yapılana kadar 75 metrekareden daha küçük birahanelerdehemen yeniden sigara içilebilmesine karar veren mahkeme, ancak 18 yaşından küçüklerin bu birahanelere girmesinin yasaklanması ve birahanelerin girişine bununla ilgili bir yazı konulması yönünde karar aldı.

Mahkeme, ayrıca diskoteklerde sigara içenler için ayrı bir bölüm yapılmasına izin verdi, ancak bu bölümlerde dans pistleri bulunmaması şartı getirildi.

Berlin ve Baden-Württemberg eyaletindeki birahane sahipleri, müşterilerinin çoğunun sigara içtiğine dikkati çekerek, bu müşterilerin sigara içemedikleri için birahanelere gelmemesi yüzünden büyük ölçüde maddi zarara uğradıkları ve iflas edecekleri gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine sigara yasağının kaldırılması için şikayet dilekçesi sunmuştu.

Almanya'da 1 Temmuzda, ülke çapında kapalı yerlerde sigara içilmemesi yasaklanmıştı.




__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla