Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-08-2008, 19:12   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon2 Portakallı Pasta

Click the image to open in full size.


MALZEMELER:

2 Su bardağı un
2 Su bardağı toz şeker
4 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
2 Adet portakal

KREMASI:

2 paket krem şanti
1 su bardagi soguk sut
üzeri için süsleme şekerleri

YAPILISI :

1. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin.
2. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın.
3. Beyazları katılaşana kadar çırpın.
4. Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın.
5. Un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve iki portakalin suyunu ilave edip iyice karıştırın
6. Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin.
7. Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
8. Keki ikiye bölün.
9. İki paket kremşanti tozunu 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın.
10. Kekin arasına ve üstüne sürün.
11. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


NOT: Hamurun kalıba yapışmaması için kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin. Yada tabanına yağlı kağıt yerleştirebilirsiniz. Ayrıca bu pastanın kekini ıslatmanıza gerek yok ; çünkü keki ıslak kek gibi oluyor.

Ayrica bu pastanin kekini sade olarakta ikram edebilirsiniz. Ben o hali ilede cok lezzetli buldum.Tercih sizlerin....Kremali yaparsaniz portakalli pasta; kremasiz yaparsaniz portakalli islak keke gibi oluyor.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla