Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-08-2008, 14:14   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
PKK'dan 75 kiloluk bombalı tuzak




PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği 75 kilo A-4 plastik patlayıcı, son anda fark edildi.


Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde PKK'lı teröristler, askerlerin geçiş yolundaki 3 ayrı noktaya 25'er kiloluk tenekeler içinde yerleştirip tek mekanizmaya bağladığı amonyum nitrat kullanılarak uzaktan kumanda ile hazırladığı 75 kilo A-4 plastik patlayıcı, son anda fark edilerek etkisiz hale getirildi. Faciaya neden olabilecek bombanın etkesiz hale getirilmesinin ardından teröristlere yönelik kapsamlı operasyon başlatıldı.

Hozat'a bağlı Yenibaş Köyü Jandarma Karakolu'nda görevli askerlerin kullandığı patika yola PKK'lı teröristlerce bombalı tuzak kuruldu. Hozat 51'inci Motorlu Tugayı'na bağlı askerler, Yenibaş Jandarma Karakolu'na giderken, bombalı tuzağı son anda fark ederek önlem aldı.

Teröristlerin, patika yolun 3 ayrı noktasına 25'er kilo olarak tuzakladığı A- 4 plastik patlayıcı, amoyum nitrat karışımı olarak uzaktan kumandalı hazırlanmış ve tahrip gücünün de artması için demir metallerle güçlendirilip, tek mekanizmaya bağlandığı bomba uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Bölgede, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Askeri yetkililer, Patlayıcılar, 2'şer metre arayla tuzaklanmış ve uzaktan kumandalı olarak tek mekanizmaya bağlanmış.Güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde olası facia önlendi” dedi.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla