Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-08-2008, 21:36   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Antalya'daki yangının ilerlemesi durduruldu

Manavgat ve Serik ilçeleri arasındaki alanda etkili olan orman yangınının ilerlemesi durduruldu.

Click the image to open in full size.


Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, rüzgarın sakinleştiğini ve melteme döndüğünü belirterek, şu anda iyimser bir durumun söz konusu olduğunu ifade etti.

Yangının geniş bir alana yayıldığı için bölgede yoğun duman ve ateş olduğunu anlatan Kurtulmuşlu, ''Gece yapacağımız çalışmayla yangını kontrol altına alınabileceğini düşünüyoruz. Buna karşın kontrolden uzak yerler de var. Zamana ve araç gerece ihtiyaç var. Araç gereç yönünden sıkıntımız yok ancak gece boyunca dozerle yol açma çalışması yapılması lazım'' dedi.

Sağırini ile Taşağıl arasındaki Akbaş köyü ile yangının ilk çıktığı yer olan Karabük köyünün üst kısımlarında tehlikeli noktalar olduğuna değinen Kurtulmuşlu, Karabük köyündeki bölgenin sarp ormanlık alan olduğunu söyledi. Bölgede küçük kanyonların bulunduğunu belirten Kurtulmuşlu, bölgeye yerden ekip gönderilmesi gerektiğini, ancak ani ateş atmaları nedeniyle oluşan tehlike yüzünden ekiplerin can güvenliği için temkinli davrandıklarını kaydetti.

Kurtulmuşlu, ''Havanın kararması ve bir süre önce yangın bölgesinde oluşan sis nedeniyle uçak ve helikopterlerin çalışması sona erdi. Umarım yarın aynı sahneleri yaşamayız. Rüzgarın melteme dönmesi sayesinde yangının riski azaldı, ilerlemesi duruldu. Şiddetli rüzgar olursa durum değişebilir'' diye konuştu.

Gün boyunca hava araçlarının müdahalesinin yanı sıra, kara ekiplerinin de ağırlıklı olarak ormanla iç içe olan ev ve bahçelerin korunmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Kurtulmuşlu, etkili çalışmalarla bugün yanan ev ve yerleşim biriminin olmadığını kaydetti
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla