Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-08-2008, 12:24   #1
gnber'K'artal
 
gnber'K'artal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
antalya'daki yangın 4. gününde

Antalya tarihinin en büyük yangınında söndürme çalışmaları devam ederken, ortaya yürek burkan fotoğraflar çıkıyor.


Şimdiye kadar 40 hektarlık bir alan kül olurken, birçok hayvan da telef oldu. Yabancı ajanslar da Antalya yangınını işte bu foğraflarla duyurdular.
ANTALYA’nın Manavgat ve Serik ilçelerini tehdit eden yangın dördüncü gününe girdi. Yangın özellikle Köprülü Kanyon yolu üzerinde bulunan Sağırin Köyü ve bölgesinde etkili olmaya devam ediyor.
Gece nedeniyle ara verilen havadan söndürme çalışmaları, günün ilk ışıklarıyla tekrar başladı. CHP Lideri Deniz Baykal saat 16.30 sıralarında bölgeye gelerek incelemelerde bulunacak. Kumluca'nın Olympos mevkiinde dün akşam üzeri çıkan orman yangını da sürüyor.
Antalya tarihinin en büyük yangınında üçüncü gece, alev nöbetinde geçti. Yangının alternatif turizmin önemli merkezlerinden Köprülü Kanyon’un hemen altında bulunan Beşkonak bölgesine ulaşması üzerine köylü Uluçandır mevkiinde tüm gece tırmıklarla ve kazmalarla bekledi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü bölgeye 5 arazöz sevk eti. Arazözler bölgede derin çukurlar kazarak yangın hattı oluşturdu. Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler akşam yemeklerini dahi görevlerinin başında yedi. Akşam yemeği mönüsü ise karpuz, ayran ve peynirli sandviçti.
KÖYLÜ DE NÖBET TUTUYOR
Manisa’nın Gördes İlçesi'nden gelen yangın söndürme ekibi, Antalya’da ikinci gecelerini geçirdiklerini belirterek, “Bu yangın sönecek. Bunun için buradayız. Sönmeden gitmek yok” dedi. Köylüler ise bölgede her yıl yangın çıktığını, ama bu kadar büyük yangın ile ilk defa karşılaştıklarını anlattı. Tek geçim kaynaklarının Köprülü Kanyon olduğunu belirten köylüler, “Yangının kanyona geçmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
BAKAN ARADI
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sabah saatlerinde telefon ile aradığı Orman Genel Müdürü Osman Kahveci’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Eroğlu, Köprülü Kanyon’a kadar uzanabilecek Sağırin bölgesinde devam eden yangına dikkatli olunmasını istedi.
GENÇLER HIRSIZLIĞA KARŞI NÖBETTE
Yangının dün öğle saatlerinde bir anda teslim aldığı Çardak köyüne ise Perşembe gününden itibaren su ve elektrik verilmiyor. Köylüler evlerde toplanarak lüks ışığı altında geceliyor. Evlerindeki eşyaları ve ineklerini başka bölgelere nakleden köylüler, evlerini yangından korumak için kadınlarla birlikte dağlardan gelecek alevleri bekliyor. Köyün gençleri ise ellerinde fenerlerle hırsızlığa karşı bekçilik yapıyor. Gençler, köye giren yabancı araçları takip ediyor. CHP Lideri Deniz Baykal ise saat 16.30 sıralarında bölgeye gelerek incelemelerde bulunacak.
KÖYLERİ TEHDİT ETMİYOR
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, "Dün yangın 3-4 noktada birden tehlike arz ediyordu. Bugün bir noktada, Sağırin Köyü ile Karabucak Köyü arasında tehlike arz ediyor. Ancak köyleri tehdit etmiyor. Bugün artık daha rahat bir çalışma ortamı var. Yangına müdahale eden arazöz sayısını 160'dan 180'e çıkardık. Bugün öğleden sonradan itibaren arazöz sayısını kademeli olarak azaltabiliriz" dedi.
KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI
Türedi, Kumluca'nın Yazır Köyü Olympos mevkii Musa Dağı yamaçlarında süren yangının ise kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Yazır Köyü Muhtarı Halil Karataş ise havadan etkili bir şekilde müdahale edilse çok kısa sürede söndürülebileceğini iddia ettiği yangına tek bir helikopterin su atması nedeniyle etkin bir mücadele yapılamadığını söyledi.
Musa Dağı'nın ortalarından başlayan yangın, yamaçlardan yüksek kesimlere doğru yükselip Olympos ile yan koydaki turistik Adrasan Köyü arasında kalan Ceneviz Koyu tepelerine doğru ilerliyor. Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen yangına karadan müdahale edilemiyor. Yangında şu ana kadar 40 hektarlık alanın yandığı belirtildi.


Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.


Click the image to open in full size.
__________________
Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar. Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar. Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık. Kargalar Sürüyle KARTALlar Yalnız Uçar.
gnber'K'artal Ofline   Alıntı ile Cevapla