Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-08-2008, 22:49   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dikkat! Havuzda hastalık kapmayın!

Sağlık uzmanları uyarıyor: Emin olmadığınız havuz ve denizlere girmeyin!
Click the image to open in full size.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Başak, ''Temiz olduğundan emin olmadığımız havuz ve denizlere mümkün olduğunca girilmemelidir'' dedi.

ADÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başak, yazın en sıcak günlerini yaşadıklarını, bu dönemde insanların serinlemek için deniz ve havuza daha çok girdiklerini belirterek, daha önce geçirilmiş bir kulak rahatsızlığı olanlar ile dış ve ortak kulağında problemi olan kişilerin havuz ve denize girerken çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Havuzların çeşitli kimyasal temizleyiciler kullanılarak arındırılmaya çalışıldığını ifade eden Başak, iyi bakım yapılmayan havuzlarda, mantar ve diğer mikro organizmaların yetişebildiğini hatırlattı.Bu mantar ve mikro organizmaların kolayca dış kulak yoluyla orta kulakta enfeksiyonlara neden olabildiğini açıklayan Başak, şöyle konuştu:

''Temiz olduğundan emin olmadığımız havuz ve denizlere mümkün olduğunca girilmemelidir. Giriliyorsa da kafanın suya sokulmaması gerekiyor. Eğer mevcut ya da geçirilmiş bir kulak problemi varsa, mutlaka kulak sudan korunmalıdır. Eğer bir deniz veya havuz sonrası kulakta bir rahatsızlık hissediliyorsa, dolgunluk, hafif ağrı veya işitme ile ilgili bir problem varsa, mutlaka bir uzmana başvurulması gerekmektedir.''

Başak, özellikle çocukların dalmayı çok sevdiklerini, her dalma ve çıkma ile birlikte, suyu büyüklerden biraz daha fazla yutabildiklerinin altını çizerek, ''Denizdeki su, yanlış bir hareketle kulağa kaçabiliyor. Ayrıca genzi tahriş ederek, orta kulağın havalanmasını bozabiliyor. Bunun için yaz mevsimi sırasında çocuklarda, büyüklerden biraz daha sık orta kulak problemleri görüyoruz. Onun için çocukların kulak sağlığı açısından mümkün olduğunca denize sokulmamaları ve denize giriyorlarsa da
dalmalarının engellenmesi en doğru yoldur'' diye konuştu.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla