Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2008, 17:24   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sarhoş askerlerin intihar şovu ortalığı karıştırdı

Kars'ta çarşı iznine çıkarak alkol alan iki asker bir inşaatın 7'nci katına çıkarak intihar etmek istedi. 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş da askerleri ikna için inşaata çıktı.

Askerlerden birinin bayılarak olduğu yere yığılmasıyla kurtarılan askerler ambulans ve askeri araçla hastaneye götürüldü. "Bu vatana askerlik yapmak istemiyoruz" dedikleri önü sürülen askerler ile Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Kürşat Bağış arasında kavga yaşandı. Bağış ve kavgaya karışan gençler, askerlerin vatana ve bayrağa küfür ettiklerini ileri sürdüler. Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Batı Kışla'nın askerleri T.G. ve H. İ.M. çarşı iznine çıktıkları dün, kent merkezinde bir kıza laf atarak kaçtılar. Kızın şikayeti üzerine inzibata teslim edilen askerler Merkez Komutanlığına götürülürken inzibatın elinden kaçarak İsmail Aytemiz caddesi üzerindeki 7 katlı inşaatın çatı katına çıkarak intihar etmek istediler. Sarhoş oldukları belirlenen askerlerin "Bu vatana askerlik yapmak istemiyoruz" diye bağırmaları üzerine zaman zaman gergin anlar yaşandı.


Askerlerin zaman zaman inşaatın uç kısmına gelerek aşağı bakmaları yürekleri ağızlara getirdi. Askerler ve polisler çatı katına çıkarak intiharı önlemeye çalıştılar. Bu sırada 14. Mekanize Piyade Tugay komutanı da çatı katına çıkıp askerleri intiharlarından vazgeçirmeye çalıştı. Yaklaşık 2.5 saat boyunca görevlilere ter attıran askerlerin aşırı derecede sarhoş oldukları dikkat çekti. Ambulans olay yerinde hazır bekletilirken, itfaiye görevlileri ise olası bir durum karşısında branda açarak önlem aldılar. Askerlerin atlayıp atlamama arasında tavır sergilemesi meraklı vatandaşların yorumlarına neden oldu. Herkes birbirine olabilecekleri anlatmaya başladı.


Bu sırada askerlerden biri gömleğinin düğmelerini çözerek aşağı atlamak istediğini belirtir hareketlerde bulundu. Asker daha sonra ellerini havaya kaldırıp bir süre öylece durduktan sonra baygınlık geçirip olduğu yere yığıldı. Bunun üzerine görevliler harekete geçtiler ve askerleri sağ salim kurtardılar. Yere düşen ve başından darbe alan asker ambulansla Kars Devlet Hastanesine gönderildi, diğer asker ise aşağı indirilerek askeri bir araca konuldu. Bu sırada askerin Devlete ve bayrağa küfür ettiğini söyleyen Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Kürşat Bağış ile asker arasında arbede yaşandı. Vatandaşların da olaya katılmasıyla etraf bir anda karıştı.


ASKER VE POLİSLER KAVGAYI GÜÇLÜKLE ÖNLEDİLER

Vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkınlıkları gizleyemediklerini söylediler. Askerlik yapmanın oldukça rahat olduğunu savunan vatandaşlar bir iki kişinin çıkıp alkol alarak 'Bu vatana askerlik yapmak istemiyoruz" demelerinin yanlış olduğunu belirtiler. Muhammet Arslan isimli bir vatandaş, "Ne aşağı atlıyorlar ne de iniyorlar. Askerlikten bıktıklarını söylüyorlar. Kendi kendilerine bira içmişler. Kardeşim bu askeriye ne yapsın. Garnizon Komutanı ne yapsın. Bunlara izin verip çarşıya çıkarıyorlar bunlarda bizim Türk bayrağımızı bu hale getiriyorlar. Bunların nihayetinde asker olduklarını anlamaları lazım. Zaten ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışıyorlar. Bunlarda böyle yaptıktan sonra olur mu hiç? Bir direğimiz askeriye kalmış, bunlar böyle ne yapıyorlar? Gerçekten de bu ülkemize yazık. Bunların ne derdi var ki askerlik yapmak istemiyorlar. 5 yıldızlı otel gibi yiyorlar. Yemeleri içmeleri bol. Yedikleri arkasında yemedikleri önlerinde. Askeriye bunlara nasıl baksın artık" dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla